Haberler

MEB'de Farklı Eğitim Yılı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bazı farklılıkları hayata geçirdiklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bazı farklılıkları hayata geçirdiklerini kaydetti.

Tokat'ta 2013-2014 ilköğretim haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program Alparslan İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Yusuf Tekin'in katılımı ile yapıldı. Şiirlerin okunduğu, folklor gösterilerinin yapıldığı törende okul müdüründen sonra konuşma yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 120 bin öğrencinin Tokat'ta ders başı yaptığını kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Yusuf Tekin, yeni eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı olarak bazı farklılıkları hayata geçirdiklerini kaydetti. Bundan sonra bütün eğitim paydaşlarını sürecin içerisine dahil edeceklerini ifade eden Tekin, "Onlarla birlikte sorunlarımız çözeceğiz. Bu kapsamda en çok önemsediğimiz kişiler kuşkusuz sahadaki öğretmenlerimiz. Öğrencilerimizin sorunlarını çözmek için velilerimizin katkılarını beliyoruz" dedi.

Tekin, çokça tartışılan konu SBS denilen yapının artık kalktığını ifade ederek, "SBS yerine hayata geçireceğimiz modelin uygulanma detayları ile ilgili olarak biz yazın 3 ay boyunca toplantılar yaptık. 16 ilde çalıştaylar organize ettik. Her çalıştayımızda en kalabalık kitleyi veliler oluşturdu. Velilerimizi bu anlamada sürecin içine dahil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Milli Eğitim bakanlığının bu yıl ortaya koyduğu yeni bir paradigma değişikliği de şu biz artık öğrencilerin bireysel niteliklerinin ön plana çıkarıldığı, öğrencilerin bireysel niteliklerine zaman ayırabildiği, aileleri ile daha fazla zaman geçirebileceği bir eğitim sistemi tasarlıyoruz. Hayat geçirdiğimiz şey bu. Öğrencilerimizin okul dışı okula alternatif kurumlarda geçirecekleri zamanları minimize etmeye çalışıyoruz Bu zamanları çocukların kendi gelişimlerini sağlayabildikleri ortamlarda geçirmeleri için çaba sarf ediyoruz. Velileri ile aileleri ile daha fazla zaman geçirmeleri içi çaba sarf ediyoruz. Bu yıl hayata geçireceğimiz yeniliklerden bir tanesi de bu. Yeni eğitim öğretim yılı bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yaklaşımlarını hayata geçireceği bir yıl olacak inşallah. Biz sahadan sürekli veri toplayan sahadaki insanların sahadaki paydaşlarımızın önerilerini sürekli dikkate alan bir algı ile çalışacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tekin; Vali Mustafa Taşkesen, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ile birlikte sınıflarda öğrencileri ziyaret ederek sohbet etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Tekin Tokat SBS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title