Haberler

Mardin'de Mursi için 3 dilde açıklama

MAHKEME salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi (67) için Mardin'de Türkçe, Kürtçe ve Arapça açıklama yapıldı.

MAHKEME salonunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi (67) için Mardin'de Türkçe, Kürtçe ve Arapça açıklama yapıldı.

Mısır'da askeri darbeyle cumhurbaşkanlığından indirilen Muhammed Mursi, dün yargılandığı mahkemede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Mursi için Mardin'de Fuat Yağcı Camii'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazının ardından bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mursi için 3 dilde dua edip, açıklama yaptı. Katılımcılar adına Türkçe, Kürtçe ve Arapça açıklamayı yapan Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer, "İnsanlık tarihi hak ile batılın, adalet ile zulmün mücadelesidir. Bizler de inancı, rengi, ırkı, dili ne olursa olsun haktan ve adaletten yana olmak, zulüm ve batıla karşı durmakla mükellefiz. Bu mücadele yolunda, nice şehitler vermeye devam edeceğiz. Son şehidimiz Muhammed Mursi'dir. Şehadetin kutlu olsun ey şehit. 2013 yılından bu yana Mısır zindanlarında zulüm gören Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün Sisi'nin kukla mahkeme salonlarında şehit düştü. İdama karşı olan ve her seferinde demokrasiden dem vuran Batı ve bazı Arap ülkeleri, 2013 yılından beri darbeyle başa gelen Sisi'yi destekleyip, Muhammed Mursi'ye yapılan zulme karşı kör, sağır ve dilsiz gibi davrandı. Mısır'da onlarca masum genci idam eden Sisi'ye destek oldular. Muhammed Mursi, Muhammed Biltaci ve birçok Mısırlı genç, Mısır zindanlarında zilletle yaşamayı kabul etmektense, izzetle şehit olmayı kabul ettiler. Onlar izzet, şeref ve özgürlük olan yüce Allah'a kulluğu seçtiler ve cesurca en büyük mertebe olan şehadete yürüdüler" dedi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
title