Haberler

Manisalı Kadınlar Günlerini Kutladı

Güncelleme:

Cengiz Ergün adına da hem belediye personeli bayanlara hem de Manisalı bayanlara karanfil hediye edildi.

MANİSALI kadınlar, Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına da hem belediye personeli bayanlara hem de Manisalı bayanlara karanfil hediye edildi.

Şehitler İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine başta Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Funda Solak ile Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süreyya Sürücüoğlu olmak üzere, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile kadın dernekleri temsilcileri katıldı. Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, 8 Mart'ın tarihteki yerine değindi. Kadın haklarının önemini vurgulayan Taydaş şöyle konuştu, "Kadınların karar mekanizmalarında yer almaması sorunu devam ediyor.

Kadın erkek eşitliğinin aileden başlayarak, toplumsal hayatın her alanına dayandırılması ve uygulamaya geçirilmesi gerekiyor. Kadının cinsel, psikolojik, ekonomik şekildeki şiddetten korunması ve siyasette eşit şekilde yer almasını istiyoruz. Kadınların sorunsuz bir geleceğe kavuşması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." Konuşmanın sonrasında programda yer alan kadınlar, 8 Eylül Caddesi boyunca alkışlarla yürüdü.

Belediyeden Hanımlara Karanfil Hediyesi

Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Funda Solak, belediye personeli bayanlara karanfil dağıtarak, onların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Manolya Meydanı'nda kurulan stand ile de Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Manisalı kadınlara kırmızı ve beyaz karanfil dağıtıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ ile partili kadınlar Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Funda Solak'a karanfil dağıtımında eşlik etti. Erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği karanfil standında, eşlerine götürmeleri için karanfil hediye edildi. Manisalı kadınlar karanfil jestinden dolayı Başkan Ergün'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Funda Solak Güncel Haberler

title