Haberler

Manisa Ak Partili Vekillerden Yerli Ürün Kullanılması Çağrısı Hd

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yabancı cep telefonu firmalarını hatırlatıp, Türkiye'nin de yerli ürünlerinin bulunduğunu söylemesi üzerine AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ile Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa'da üretim yapan Vestel City'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yabancı cep telefonu firmalarını hatırlatıp, Türkiye'nin de yerli ürünlerinin bulunduğunu söylemesi üzerine AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ile Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa'da üretim yapan Vestel City'i ziyaret etti. AK partili milletvekilleri, yerli malı ürün kullanılması için halka çağrı yaptı.

AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ile Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) faaliyet gösteren firmayı ziyaret etti. Kurumun Elektronik Genel Müdürü Murat Sarpel ve Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, heyeti karşıladı. Murat Sarpel, yerli telefonun üretildiği bölümü gezdirerek, üretim aşaması konusunda heyettekileri bilgilendirdi.

Genel Müdür Murat Sarpel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ürünlerin tüketimine yönelik açıklamasında kurumlarının isminden söz etmesinin kendilerini gururlandırdığını dile getirerek, "Son 6 senedir cep telefonunun yerlileştirilmesi için çaba içindeyiz. Bu işe inanılmaz şekilde emek ve para harcadık. Yerlilik oranını bir şekilde yükseltmeye çalışıyoruz. Katma değerimizi yükseltmeye çalışıyoruz. Yüzlerce insanı sadece bu konuda istihdam ediyoruz. Bu bilinirliği artırmak için katkıda bulunan sayın vekillerimiz ile başkanlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

"DÜNYA İLE REKABET EDEN FİRMALARIN BAŞINDA"

AK Parti MKYK üyesi de olan Murat Baybatur, birçok ülkeye ihracat yapan kurumun üretim tesisinin büyük bir bölümünün Manisa'da olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, "Bu firmada üretilen ürünlerin yüzde 80'i dünyaya ihraç ediliyor. Avrupa'da o meşhur markalar içerisinde ilk 3 ve 4'te. Dolayısıyla zaten bu çıtayı aşmış, dünya ile rekabet eden firmaların en başında geliyor" dedi.

Firmanın ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizen ayrıca Türkiye ekonomisine lokomotif olduğunu söyleyen Baybatur, "Vestel sadece kendi fabrikalarında 30 bin kişi çalıştırıyor. Yan sanayileri ile birlikte 50 bin kişilik bir aile. Bayileriyle birlikte düşünürken, bu ailenin sayısı 70 bine çıkıyor" dedi.

Yabancı marka cep telefonlarını satıp yerli üretim alacaklarını söyleyen Baybatur ile ziyarete katılan diğer milletvekilleri, halkı da yerli ürünleri kullanmaya davet etti.

HEDİYE KABUL ETMEDİLER

Konuşmaların ardından AK Partili milletvekilleri, kendilerine hediye edilmek istenen yerli marka cep telefonlarını kabul etmeyerek, ekonomiye destek olmak amacıyla parayla satın alacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Ak Parti Güncel Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title