Haberler

Kayıp Uçağın Kapısına Benzer Cisim Bulundu

Güncelleme:

Güney Çin Denizi üzerinde dün sabah erken saatlerde kaybolan Malezya uçağının kapılarından biri olduğu sanılan bir cisim saptandı.

Güney Çin Denizi üzerinde dün sabah erken saatlerde kaybolan Malezya uçağını havadan ve denizden arama çalışmaları sırasında, Vietnamlı yetkililerce, uçağın kapılarından biri olduğu sanılan bir cisim saptandı.

Resmi Thanh Nien gazetesinin, Vietnam Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Korgeneral Vo Van Tuan'ın açıklamasına dayandırılan haberinde, alçaktan seyreden bir uçağın incelemeleri sırasında kayıp yolcu uçağının kapılarından biri olduğundan şüphelenilen bir cisim tespit ettiği belirtildi.

"BU CİSİM SAYESİNDE UÇAĞI BULACAĞIZ"

Haberde, cismin, Tho Chu Adası'nın 90 kilometre güneyinde, dün yağ tabakalarının gözlendiği bölgede bulunduğu belirtilerek Tuan'ın, "Bu cisim sayesinde, umuyoruz ki kayıp uçağı bulacağız"' ifadesine yer verildi.

2 GEMİ, BÖLGEYE DOĞRU YOL ALDI

Gazete, deniz zabıtasına ait 2 geminin bölgeye doğru yol aldığını yazdı.

Bu arada Avrupalı yetkililer, uçaktaki 2 yolcu tarafından kullanılan kayıp pasaportların İtalyan vatandaşı Luigi Maraldi ve Avusturya Christian Kozel'e ait olduklarını bildirdi.

Tayland polisi, Maraldi'nin pasaportunun, geçen temmuz ayında Puket Adası'nda çalındığını açıkladı.

Kayıp pasaportları kullanan iki yolcunun, Pekin'den sonra Amsterdam'a gitmek için yer ayırttıkları, "Maraldi"nin buradan Kopenhag'a, "Kozel"in de Frankfurt'a gitmeyi planladığı belirtildi.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ

Kayıp pasaportlarla seyahat eden yolcular, akıllara uçağın bir terör saldırısına uğramış olabileceği ihtimalini getirmişti.

227 YOLCU, 12 MÜRETTABAT VARDI

Pekin uçuşunu yapmakta olan MH370 sefer sayılı Boing 777-200 tipi yolcu uçağıyla bağlantı, önceki gece yerel saatle gece 2.40'ta (TSİ 20.40) kesilmişti. Kalkıştan yaklaşık iki saat sonra deniz üzerindeyken radarda kaybolan uçakta, 1'i bebek olmak üzere 227 yolcu ile 12 mürettebat bulunuyordu.

Çin devlet televizyonu CCTV'ye göre, 13 ayrı ülke vatandaşı taşıyan uçak, kaybolduğu sırada Vietnam hava kontrol sahasındaydı.

Malezya Havayolları'nın yayımladığı bilgilere göre, uçakta Türk vatandaşı bulunmuyor. Uçaktakilerin büyük çoğunluğunu Çin vatandaşları oluşturuyor. Söz konusu uçak 11 yıl 10 aydır serviste, 53 yaşındaki kaptan pilot ise 18365 saatlik uçuş tecrübesine sahip.

TARİHE GEÇECEK

Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın denize çakıldığı doğrulandığı taktirde 2001’den bu yana meydana gelen en büyük uluslararası hava felaketi olarak tarihe geçecek.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Vietnam Malezya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

kadirfdgr33@8hnsd.cp.pl:

malezyali islami teror oldugu yonunde kuvettli deliler var

10
54
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

yapma uleeennnn,oliiiimmm nereden biliyon.olsa olsa Kadirzihniyet terörü vardir ,mahruz kaldigimiz

yanıt0
yanıt0
Ahmedno@no.de:

dengesiz!

yanıt0
yanıt0
Bilecik Bozüyükbileciksaatkulesi@hotmail.com:

Terörün dini olmaz...

44
14
yanıtYanıtla
herşeyyalancahil@hotmail.com:

İslami terör ne demek ne garip adamsın sen adına yazık kadir, islami terör olmaz kadirrrrrrrrrrrrrr.

46
3
yanıtYanıtla
ökkeşayak_izi@hotmail.com:

delilin ne... mal kadir.. sanada islami soytarı denmeli..

45
2
yanıtYanıtla
Fuhrer_SSfuhrerss901@gmail.com:

Olmaz olur mu hiç, Hristiyan (ISEVİ) terörü de var, Yahudi (MUSEVİ) terörü de var. Hristiyan AB = ISEVİ terör, Yahudi İsrail = MUSEVİ terörü

27
7
yanıtYanıtla
cengiz yazıcıcengavers52@hotmail.com:

vaaay dostum vaaay terörün dinide varmış baksanıza

25
2
yanıtYanıtla
Kemal Boralkmlcnbrl@yandex.com:

Lütfen terör örgütlerinin yanınaislami filan demeyin.Onlar sade kendilerine kılıf arayan insanlar.Soygun yapan insan maske takar bunların maskesi islam.Ama islam ile ilgisi yok.*Kusursuz olan insanlar değil İslamdır. :D

13
3
yanıtYanıtla
uzay gemisi ışıklar saçıyordufikret_601121@ho:

uzaylılar kaçırdı ben gördüm

3
13
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title