Haberler

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı ile bir araya geldi

Güncelleme:

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve eğitim alanındaki iş birlikleri ele alındı. Özer ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'da şehitlikleri ziyaret etti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi.

Özer, TBMM heyetiyle geldiği Bakü'de, Azerbaycan Milli Meclisini ziyaret etti. Heyet, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile görüştü.

Gafarova görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye'nin Türk devletleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bizim ailemiz Türk dünyasıdır" ifadesini hatırlatan Gafarova, bu hususta parlamentolara da büyük görev düştüğünü vurguladı.

TBMM ile Milli Meclis arasındaki ilişkilere değinilen görüşmede, parlamento komisyonları ve dostluk grupları arasındaki ilişkilerin de önemli olduğunu söyledi.

Eğitim alanındaki iş birliklerinin konuşulduğu görüşmede, yeni eğitim döneminde faaliyete geçecek Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin gençlerin daha iyi eğitim almasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

Özer ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Vekili, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Adil Aliyev, Bilim ve Eğitim Komisyonu Başkanı Bahtiyar Aliyev ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov'la da görüştü.

Özer, şehitlikleri ziyaret etti

Özer, beraberindeki komisyon üyesi milletvekilleri ile Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarının bulunduğu Fahri Hiyaban'ı ziyaret etti.

Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Özer, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda da Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Özer, çelenk bıraktı ve anıt defterini imzaladı.

Özer'e, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Milli Meclisi Mahmut Özer Azerbaycan Türkiye Gençlik Spor Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Isparta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Isparta Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Iğdır Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hakkâri Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hakkâri Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hatay Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hatay Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! İtalya-Arnavutluk maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İtalya-Arnavutluk maçı ne oldu? İtalya-Arnavutluk maçı CANLI izle! (EURO 2024) İtalya-Arnavutluk EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? TRT 1 canlı maç izle! İtalya-Arnavutluk CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

title