Haberler

Londra Moda Haftası'nda Bir İlk

Londra Moda Haftası'na Türk Markası Damgasını Vurdu

LONDRA MODA HAFTASI'NA TÜRK MARKASI DAMGASINI VURDU

Dünyaca ünlü isimlerin giyimine yön veren Türk markası olan "Tween", sadece İngiliz markalarının girebildiği Londra Moda Haftası'nda bir ilki başardı ve İlkbahar/Yaz 2011 defilesiyle haftaya damgasını vurdu.

Her yıl dünyanın dört bir tarafından onbinlerce tasarımcının defile yapmak için başvurduğu 2011 Londra Moda Haftası'nın kapanış defilesini Türk markası Tween yaptı. Başta Londra, Milano ve Barcelona olmak üzere dünya moda başkentlerinde giderek etkinliğini artıran Tween'in ilk kez yapılan defilesi büyük beğeni topladı.

Farklı ve özgün koleksiyonlarının yanı sıra yurtdışında gerçekleştirdiği etkinlikleri ile de adından söz ettirmeye devam eden Tween'in1930'lu yılların boks hikâyelerinden esinlenilerek tasarlanan koleksiyonundaki kıyafetleri, birbirinden ünlü erkek mankenler sundu.

Tween İlkbahar- Yaz 2011 koleksiyonuna özel tasarımları ile katkıda bulunan, İngiltere'nin yükselen genç yeteneği, ünlü tasarımcılardan Omar Kashoura'nında aralarında bulunduğu defileye, İngiliz moda sektörünün önde gelen temsilcileri ve çok sayıda moda dergisinden yetkililer de hazır bulundu.

"TÜRK MARKASI BİR İLKİ BAŞARDI"

Damat Tween markalarını bünyesinde bulunduran ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Londra Moda Haftası'na damgasını vuran defilenin ardından DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Bir Türk markası olarak, London Fashion Week'in yani Londra Moda Haftası'nın kapanış defilesini yapmak çok önemli. Çünkü özellikle bunlar çok kolay işler değil" dedi.

Yaklaşık 7 yıldır özellikle Londra'da çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Orakçıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Özellikle 'departmen store'larda ürünlerimiz 'Tween' markası adı altında satılıyor. Tabi burada halkla ilişkiler, kolleksiyon tarasım çalışmalarımız ve aynı zamanda markanın kendi sekmentinde gücünü arttıracak her türlü aktiviteleri burada yapıyoruz. Dünyanın en önemli stil danışmanlarından oluşan bir ekiple birlikte çalışıyoruz. Bunun dışında kendi tasarım ekibimizin ortaya koyduğu kolleksiyon, aynı zamanda tarasım koordinatörümüz Güneş Güner Işık'ın yaptığı hazırlık ve bu hazrılığın bireysel olarak burada ilk defa sergilenmesi bizim için çok önemliydi."

MASTER ÖĞRENCİLERİ KATKI SAĞLADI

Orakçıoğlu, "Kendi tasarım ekibimizin hazırlamış olduğu bir kolleksiyon.Tasarım ekibi olarak baktığımız zaman, çok yönlü çalışmalar içindeyiz. 'London School of Academy' ile geçtiğimiz yıl yaptığımız çok özel bir proje vardı. Oradaki master öğrencilerinin bizler için yapmış olduğu kolleksiyonlar vardı. O parçalarında bir kısmı burada sergilendi. Yine aynı şekilde danışma aldığımız tasarımcılar var. Bunu bir bütün olarak düşünmek lazım. Herkez bu bütünün bir parçası. Burada o yapbozları ne kadar doğru şekilde yerleştirirseniz,o bütünün başarısı o kadar daha fazla olabiliyor" dedi.

İNGİLİZLER TÜRK MARKASINI CİDDİYE ALMADI

Tween'in Londra'daki başarı hikayesinden de söz eden Orakçıoğlu,Türk markasının başlangıçta pek ciddiye alınmadığı söyledi.

Orakçıoğlu, şöyle devam etti:

"Şunu söylemem lazım: 7 yıl önce ilk başladığımız zaman Londra'daki moda profesyonelleri, onlarla çalışmak istediğimizde,bize şunu sormuşlardı: ?Bir İngiliz, bir İtalyan, neden bir Türk markasından ürün satın alsın?" Bunu hiç unutmuyorum. Anma 7 yıl sonra bugün bakıyoruz, onlarla tamamen iş arkadaşı, bir partner olarak, markanın gücünü arttırmak konusunda hertürlü işbirliğini yapıyoruz. Bugün ise Tween markamıza bizden daha çok onların sahiplendiğini görüyoruz. Bu da bizim içim guru verici birşey. Ayrıca bir ilki başardık, bir ilki gerçekleştirdik. Ve burada Türk tasarımcıların, Türk markalarının daha çok yer alması konusunda önümüzdeki dönemlerde çok önemli gelişmeler olacak. Bunun da başlangıcını biz yaptığımız için çok mutluyuz."

"LONDARA'DA ÇOK FARKLI BİR GURUR YAŞIYORUZ"

Damat ve TweenYaratıcı Direktörü Güneş Güner Işık ise özellikle "Damat" ve "Tween" markaları altında oldukça fazla defile yaptıklarını belirterek, ?Burada çok farklı bir gurur yaşıyoruz. Ancak bugünkü podyumdaki keyfimiz ve gururumuz sanırım yüzle çarpılmış durumda. Çünkü erkek modası anlamında 2006 yılından bu yana Londra'da çok farklı bir yol kat ettik. Ve bunu podyuma taşımak istedik. Ama Londra Moda Haftası sadece yabancı markaları içine kabul etmeyen bir alandı. Biraz uğraş verdik. Bugüne kadar ki mevcut durumu onlarla paylaştık. Ve sonunda bu moda haftasının kapanış defilesini yapacak kadar bu işten etkilendiklerini söylediler. Bugün kü duygularımı anlatmama kelimeler yetmeyebilir. Son derece keyifli ve gururluyum" diye duygularını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title