Haberler

Lapseki'de Filistin'e destek yürüyüşü

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde vatandaşlar yaptıkları yürüyüşle İsrail'in Filistin saldırıları protesto edildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde vatandaşlar yaptıkları yürüyüşle İsrail'in Filistin saldırıları protesto edildi.

Lapseki'de Milli İrade Platformu tarafından sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımı ile Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Gerçekleşen yürüyüş ile İsrail'in Filistin saldırıları protesto edildi. Yürüyüşe Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün sonunda yapılan ortak açıklamada, "Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı dramın tarihte örneği yoktur. Filistin halkı, her türlü hakları ellerinden alınmış, açlığa, susuzluğa, yokluğa terkedilmiş, bizzat kardeşleri tarafından yalnız bırakılmış, uluslar arası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İsrail'in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrım yapılmamakta, her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte, buna rağmen dünya soykırıma sessiz kalmakta, hatta Israil'e şartsız, karşılıksız destek vermektedir. Birleşmiş Milletler ve Batılı güçlü deviteler, tarihe kara bir leke olarak kazınmakta olan Siyonist soykırımı görmezden gelmekte, tüm ilkelerini çöpe atmakta, "medeniyet" maskesini çıkararak "barbar" yüzünü sergilemektedir. Filistin halkının sessizce ölmek yada savaşarak ölmek dışında hiçbir seçeneği bulunmamaktadır. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır. Filistin yalnız değildir. Özellikle Türkiye her zaman tüm imkanlarıyla Filistin'in yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Milli irade Platformu olarak Filistin davasını sarsılmaz şekilde savunmayı sürdüreceğiz. Yaşanan katliam ve soykırıma sessiz kalamayacağız. Hakkin, adaletin, insani Değerlerin safında yer alacak, mazlumun yanında, zalimin Karsısında duracağız. "Ama"lara, "fakat"lara aldırmadan, stratejiler, planlar, kurgular, senaryolar karsısında Allah'ın da bir hesabı olduğunu aklımızdan çıkarmadan, "inanıyorsanız, Üstünsünüz" diskuruyla var gücümüzle ve en gür sedamızla Filistin'in yanında olmayı sürdüreceğiz. Filistin yalnız değildir. Filistin direnişi onurumuzdur" denildi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okunurken, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz tarafından dua yaptırıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Filistin Lapseki İsrail Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title