Haberler

Kuru Yük Gemisi Boğazda Karaya Oturdu

Güncelleme:

Bilinmeyen bir nedenle rotasından sapan Türk bandıralı 'Erhan Araz' adlı kuru yük gemisi, Beykoz açıklarında karaya oturdu.

İstanbul Boğazı'nda rotasından sapan "Erhan Araz" adlı Türk bandıralı kuru yük gemisi, Beykoz açıklarında karaya oturdu. Gemiye Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet yetkilileri müdahale ediyor.

ROTASINDAN SAPTI

Marmara Denizi'nden Kara Denize 90 metre uzunluğunda, 2 bin 435 grostonluk yük gemisi, sabah 04.30 sıralarında İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle rotasından saptı. Beykoz açıklarında karaya oturan gemi, balıkçı barınaklarını ve tekne kızaklarını altına alarak büyük bir faciaya neden oldu.

Gemideki kaptana ve mürettebata ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşılamazken, sahildeki balıkçıların durumu Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirmesinin ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait botlar olaya müdahale etti. Beykoz açıklarına yönlendirilen çok sayıda römorkör gemiye müdahale ediyor.

"DEPREM OLDU ZANNETTİM"

Kemal Baş adlı liman görevlisi, "Ben önce deprem oldu zannettim. Limanın başına kadar gittim, telefonla herkesi aramaya başladım. Nereyi arayacağımı şaşırdım, elim ayağım titriyor. Büyük bir facia. Gemiden herhangi bir mürettebat inmedi. Sahil Güvenlik'e haber verdik. Yetkililer olayı inceliyorlar şu an" dedi. Yaklaşık 16 tekne ile balıkçı barınağı ve kızakların kullanılamaz hale geldiğini belirten Baş, büyük bir tehlikenin ucuz atlatıldığını kaydetti. .Beykoz açıklarında kıyıya vurarak karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürerken, yetkililer çok sayıda römorkörün güvenlik amacıyla geminin çevresinde bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi İstanbul Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title