Haberler

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün Olabilir

Güncelleme:

Bakan Günay, Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılmasını teklif edecek. Cumhuriyet Bayramı da eklenince tatil 10 güne çıkacak

Hükümet, 25 Ekim Perşembe ile 28 Ekim Pazar günleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nı 9 güne uzatmak için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, " Kurban Bayramı'nı 9 gün yapmak için teklifte bulunacağım" derken teklifin kabul edilmesi halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşecek Kurban Bayramı tatili, 10 güne çıkacak.

"İNSANLAR GÜNEŞ VE TARİH GÖRSÜN"

Bu yıl Kurban Bayramı'nın, haftanın ortasından başlayacağına işaret eden Günay, Bakanlar Kurulu'na, arife ve bayramın dışında kalan iki günün de tatile eklenmesini teklif edeceğini bildirdi. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer 2 gün de tatile eklenirse 8-9 gün kazanıyoruz ki ekimin 20'si civarı Türkiye'de turizmin çok uygun bir zamanıdır. İnsanlar kışa girmeden önce güneş görsün, tarih görsün, gezsinler. Eğer o zaman da bir 9 güne tatili uzatabilirsek bir ikinci hamle de orada olacak''

"İÇ TURİZME MORAL VERİR"

10 günlük tatilin iç turizme moral vereceğini kaydeden turizmciler, 600 bin kişi tatile çıkacağını öngördü.

"600 BİN KİŞİLİK ORDU TATİLE ÇIKAR"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu dönemde tatile çıkan insan sayısı 600 bini bulur. Bunun yaklaşık 400 bini yurtiçinde, 200 bini ise yurtdışındaki programlara katılır. Böylece Türkiye'de yıllık tatile çıkan sayısı 10 milyona ulaşır" diye konuştu.

"10 GÜN OLURSA UZAK TURLAR DA İLGİ GÖRÜR"

Jollytur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, Kurban Bayramı'nın şimdiki haliyle bile ilgi göreceğini düşündüklerini belirtti. Yaz ortasına gelen tatil dönemi, sıcak havalar ve tatilin fazla olmaması nedeniyle geçen yıla göre Ramazan Bayramı'na ilginin sınırlı kaldığını kaydeden Tekin "Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarılırsa vizesiz turlar ve tatilin uzun olması döneminde uzak turlar da ilgi ilgi görür. Turizmciler olarak ne olsa satarız" dedi.

"YAZ DÖNEMİ ZOR GEÇTİ"

ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Türkiye'deki turizm sektörünün çok zor bir yaz sezonu geçirdiğine dikkat çekti. Özbek "Tatil döneminin uzatılması zaten çok zor geçmesi beklenen kış dönemi öncesinde turizm sektörüne büyük moral verir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Güncel

Ertuğrul Günay Kurban Bayramı Perşembe Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Bakmadan Geçme

Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title