Haberler

Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden Market Denetimi

Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik fiyat etiketi, gramaj ve son kullanma tarihi denetimi yaptı.

Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları mukayese edilirken, etiketler ve ürünlerin son kullanma tarihleri de kontrol edildi.

Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, ilçe halkının daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla ürün satışı ve üretimi yapılan yerlerde rutin denetimlerine devam ediyor. Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, son zamanlarda artan döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası bazı ürünlerdeki fiyat artışını önlemek maksadıyla özellikle büyük marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı. Marketlere girerek reyonları gezen personeller, ürünleri tek tek inceleyerek fiyat artışı, gramaj eksikliği ve son kullanma etiketlerini kontrol etti. Büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik de fiyat etiketi, gramaj ve son kullanma tarihi denetimi yapan Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Personelleri yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları mukayese etti. Vatandaşların marketlerde alışveriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihlerini özellikle dikkat etmelerini dile getiren Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu; " İlçemizde lokanta, pastane ve fırın denetimlerinden sonra şimdi de market denetimlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda gönül rahatlığı içerisinde alışverişlerini yapmaları için Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 7/24 çalışıyoruz. Ayrıca son zamanlarda döviz kurlarındaki artıştan dolayı fırsatçılık yapan firmaların da önüne geçmek için fiyat etiketlerini de denetledik. Oluşacak herhangi bir olumsuz duruma karşı önlemlerimizi alıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zabıta Müdürlüğü Zabıta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title