Haberler

Küçükbay Orkide Ve Ekiz'le 2015'Te De Rakipsiz

Güncelleme:

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Orkide'nin yanı sıra markaları arasına kattığı Ekiz Yağ ile yurt ve dünya pazarlarındaki paylarını ikiye katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yurt içinde İstanbul, Tekirdağ, Adana, İzmir Bornova, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Kemalpaşa Akalan'da, yurt dışında ise Amerika, Japonya ve Etiyopya'da bir biri ardına yaptıkları yatırımlarla bu yıl da üretim, istihdam ve ihracatta önemli başarılara imza atmaya hazır olduklarını belirtti. Küresel ve yerel boyutlarda ekonomik ve siyasi risklerin artış gösterdiği, istikrarsızlıkların oluşturulmak istendiği bir ortamda ekonomik dönüşüm paketlerinin, Türkiye ekonomisinin içerde ve dışarıda elini güçlendirecek niteliklere sahip olduğunu söyleyen Küçükbay, "ABD'nin faiz artırımına gideceğine dair beklentiler, Euro Bölgesi'nde devam eden ekonomik durgunluk ortamı, petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşler ve Rusya'da son günlerde beliren ekonomik sıkıntılar, ekonomik açıdan küresel piyasada birer risk unsuru taşısa da hükümetimizce alınan ekonomik tedbirler bu koşulların ülkemize olan etkisinin hafif atlatılacağı sinyallerini veriyor. Bizler de bölgemizin ülke sanayine katkısını her geçen gün artırmak gayretiyle yılmadan çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin yağ sektöründeki konumu güçleniyor

"Dünyadaki belirsizlikler şu anda Türk ekonomisinin en büyük riski. Ama ben pozitif ayrışma noktalarımızın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bütün gelişmekte olan ülkelere göre 2015 yılına girilirken ülkemizin daha şanslı bir konumda olduğunu görmekten mutluyum" şeklinde konuşan Küçükbay, petrol fiyatlarına bağlı olarak Dolarda yaşanan dalgalanmaların özellikle hammadde sağlanmasında bitkisel yağ sektörünü de doğrudan ilgilendirdiğini de ifade etti. Küçükbay, "Türkiye yağ üretiminde önemli aşama kaydetti. Bugün gerek ayçiçek ve gerek zeytinyağı üretiminde geçmiş yıllara oranla oldukça iyi bir noktadayız" diyerek bu yönde atılan adımların yağ sektörünün geleceği için de oldukça önemli olduğuna değindi.

Grup bünyesinde inşaat alanında önemli bir yatırım da gündemde

Bu yıl yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ofis olarak tasarlanan ve 3 yılda tamamlanması planlanan ultra lüks bir inşaat projesinin de startını vereceklerini sözlerine ekleyen Küçükbay, 52 katlı "By Tower" projemizin, brüt kullanım alanı 90 bin metrekare olacak. 2015'in ilk çeyreğinde temel atmayı planlıyoruz. Şu anda İstanbul'dan sektörün önde gelen üç firmasıyla görüşme halindeyiz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Projenin işletme aşamasınında Küçükbay Grup adına yakışır bir şekilde olması için bu konuda uzmanlaşmış bir markayla işbirliği yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tekirdağ İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title