Haberler

Kozaklı termal tesisleri yeni yılı tam dolulukla karşılıyor

Güncelleme:

Kaplıca suyu ile şifa dağıtan Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde yılbaşı yoğunluğu yaşanıyor.

Kaplıca suyu ile şifa dağıtan Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde yılbaşı yoğunluğu yaşanıyor.

Birçok tesisin günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaştığı ilçedeki 24 termal konaklama merkezinde yılbaşı hazırlıkları son aşamaya geldi.

Sodyum, kalsiyum ve klor içeriğiyle şifalı sular A ve C grubunda yer alan Kozaklı kaplıcaları, her bütçeye uygun konaklama imkanı ile kısa süreli tatillerde yerli turistlerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.

Yeni yılı Kozaklı'da karşılayacak tatilciler, yakınlığı nedeniyle tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki turizm merkezlerini ziyaret edebilecek.

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, AA muhabirine, şifa dağıtan tesislerin 12 ay boyunca konuklarını ağırlamaya devam ettiğini belirtti.

Termal tatili tercih edenlerin yeni yılın ilk gününde Kozaklı'da önemli bir hareketliliğe neden olacağını belirten Kabukcuoğlu, "İlçemizde bulunan termal su şifa dağıtıyor. İnsanlar da tatil fırsatlarını değerlendirmek için ilçemizi ziyaret ediyorlar. 7 bin 500 yatak kapasitesi bulunan tesislerimizde konuklarımızı ağırlıyoruz. İnsanlarımız tatil fırsatlarını kaçırmıyor. Bütün otellerimizi dolduruyorlar." diye konuştu.

Kabukcuoğlu, Kozaklı'nın, salgın kısıtlamalarının kaldırılmasıyla yeniden yoğun ilgi görmeye başladığını vurgulayarak, "Tatillerin tamamında otellerin doluluk oranı yüzde yüze yaklaşıyor. İlçemiz, dünyanın göz bebeği Kapadokya ve Erciyes Kayak Merkezi'ne yakın mesafede. İnsanlar şifalı sulardan faydalanıp, Kapadokya'da güzel bir gün geçirebiliyor. Şifalı suyun başkentine herkesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Divaisib Otel Müdürü Mehmet Erturan da otellerinde günler öncesinden tam doluluğa ulaşıldığını, konukların memnun ayrılmalarını sağlamak amacıyla çeşitli termal hizmet ve aktivite olanakları sunduklarını ifade etti.

Nevşehir'in tüm ilçelerinde farklı bir turizm kolu bulunduğunu, Kozaklı'nın da sağlık turizminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Erturan, şunları kaydetti:

"Yılbaşı münasebetiyle bütün konaklama tesisleri dolu. 10 gün önce odalar doldu arayanlara maalesef yer olmadığını belirtiyoruz. Konuklarımız termal suyu, tedavileri destekleyici nitelikte kullanıyorlar. Termal havuzu kullanmak istemeyenler için odalara da termal su veriyoruz. Ortak havuzlara girmeyenler odalardaki küvetler aracılığıyla şifalı sudan faydalanabiliyor."

Termal tesis işletmecilerinden Tahsin Hacıbekiroğlu da ilçede tüm tatil dönemlerinde hareketlilik yaşandığını, yılbaşında bazı tesislerde canlı müzik gibi küçük çaplı etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Kozaklı Yılbaşı Termal Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Milli yas ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title