Haberler

"Kosova ve Makedonya'da Yaşayan Türkler, Türkiye'den Çifte Vatandaşlık Hakkı İstiyor"

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Kosova ve Makedonya'da Yaşayan Türkler'in, Türkiye'den Çifte Vatandaşlık Hakkı İstediğini Söyledi.

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Kosova ve Makedonya'da yaşayan Türkler'in, Türkiye'den çifte vatandaşlık hakkı istediğini söyledi.

Bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı Türkiye'nin tanımasının, diğer devletlere nazaran ayrı bir önemi olduğunu belirten İzzet Altuntaş, özellikle Kosova ve Makedonya'da yaşayan Türkler'in Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden daya çok ilgi ve alaka, sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerin desteğini beklediğini kaydetti. Gerekli destek sağlandığı ve oradaki Türkler'in kendini güvence altında hissettiği takdirde yaklaşık 500 bin Türk'ün ortaya çıkacağını ifade eden Altuntaş, baskı ve çeşitli nedenlerden dolayı oradaki Türkler'in sessiz kaldığına dikkat çekti. "Kosova ve Makedonya'da yaşayan Türkler, Türkiye'den çifte vatandaşlık istiyor" diyen Altuntaş, "Oradaki Türkler'e sahip çıkıldığı zaman, Balkanlar'da ikinci çoğunlukta olan Türk vatandaşları olacak. En azından tek başına iktidar olmasalar da iktidarın en büyük ortağı olacakları görülecektir. Balkanlar'da Türkler'in gücü bilindiği için çifte vatandaşlık yoktur, Avrupa tarafından engellenmiştir. Bu zamana kadar Balkanlar'daki Türkler'e en büyük desteğin Türkiye'den geldiği bilinmektedir. Bunun için vatandaşlık talebi değerlendirilmelidir" dedi.

(MD-SA-OK-Y)G

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title