Haberler

Konya 300 Dekarlık Lale Tarlası Fotoğraf Tutkunlarının Akınına Uğruyor

300 dekarlık lale tarlası fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyorLale tarlasının 'Drone' ile havadan çekilmiş görüntüsüKONYA'da bir firmaya ait 300 dekar büyüklüğündeki lale tarlası görenleri hayrete düşürüyor.

300 dekarlık lale tarlası fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyor

Lale tarlasının 'Drone' ile havadan çekilmiş görüntüsü

KONYA'da bir firmaya ait 300 dekar büyüklüğündeki lale tarlası görenleri hayrete düşürüyor. 80 adet lale çeşidinin bulunduğu firmaya ait tarla yüzlerce amatör ve profesyonel fotoğrafçının akınına uğruyor. Lale tarlasının 'Drone' ile havadan çekilen görüntüleri ise adeta gökkuşağını andırıyor.

50 MİLYON ÇİÇEK VAR

Karatay İlçesi İsmil Mahallesi yakınlarında lale üretimini gerçekleştiren Asya Lale Firması'nın üretim müdürü Beyhan Gürses, Konya'daki lale serüvenlerinin 1994 yılında başladığını söyledi. Lale ektikleri arazide 50 milyonun üzerinde çiçek bulunduğuna dikkat çeken Gürses, "Lalelerin ekimi 300 dekarlık bir alanda gerçekleştiriliyor. 80 adet lale çeşidi bulunuyor. Sarı, kırmızı, mor gibi 10'un üzerinde renk var." dedi.

MEVLANA VE ÇATALHÖYÜK'TEN SONRA LALE TARLASI

22 yıldır bu sektörün içerisinde olduklarını ifade eden Gürses, "Son yıllarda insanlar lale tarlamıza çok ilgi gösteriyor. Türkiye'nin bir çok ilinden amatör ve profesyonel fotoğrafçılar lale tarlamıza geliyor. Bir çoğu da aileleri ile birlikte lale tarlamızı ziyaret ediyor. Artık Konya'da Mevlana ve Çatalhöyük'ten sonra lale tarlalarımız da ziyaret edilir hale geldi." diye konuştu.

YURT DIŞINA DA İHRAÇ EDİLİYOR

Lalelerin nisan ayında çiçek kırımının ve haziran ayında da söküm işlemlerinin gerçekleştiğini ifade eden Gürses şunları söyledi: "Lale soğanlarını daha sonra soğuk hava depolarına alıyoruz. Buradan da müşterilerimize gönderiyoruz. Müşteri portföyümüzün yüzde 40'ını ulusal marketler zinciri oluşturuyor. Marketlere yılda 3 parti ürün veriyoruz. Yüzde 30'unu da belediyelere satıyoruz. İstanbul, Konya, Antalya ve Kayseri gibi bir çok belediyelere satış yapıyoruz. Lale soğanlarımızın yüzde 20'lik bir miktarı da ihracatta değerlendiriliyor. İran., Türkmenistan, Azerbaycan gibi doğu ülkelerinin yanı sıra Bulgaristan, Sırbistan, Almanya ve Hollanda gibi batı ülkelerine de ihraç ediyoruz. Yüzde 10'luk kısmı da peyzajcılar ve üreticiler arasında değerlendiriliyor."

DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜ

İstanbul'dan laleleri fotoğraflarını çekmek ve drone ile havadan görüntülemek için Konya'ya geldiğini belirten fotoğraf sanatçısı Aydın Kıran da lalelerin göze çok hoş geldiğini söyledi. Laleleri daha iyi görüntüleyebilmek adına sabah ve akşam güneşini yakalamak için 2 gündür çekim yaptığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karatay İsmil Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title