Haberler

Kombassan İMKB Yolunda Hızla İlerliyor

Güncelleme:

Kombassan Holding, iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıyor.

Hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görebilmesi için kısa bir süre önce kotasyon başvurusu yapan Kombassan Holding, iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıyor. Kombassan Holding ile Kombassan Yatırım Holding'in birleşmesiyle nominal sermayede artışa neden olan tutar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kurul kaydına alındı.

Hisse senetlerinin tamamı halka açık olan, ancak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeyen Kombassan Holding, ortaklarının elinde bulunan hisse senetlerinin borsada işlem görmesini sağlamak amacıyla iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarda önemli bir adım daha attı.

Kombassan Holding, Kombassan Grubu'nun diğer çatı şirketi olan Kombassan Sanayi Ticaret ve Yatırım Holding A.Ş.'yi 29.03.2012 tarihinde yapılan genel kurullarda alınan kararlar ile devralmıştı. Sonrasında da Kombassan Holding, birleşme nedeniyle nominal sermayesindeki 55.420.000 TL'lik artışa isabet eden sermayenin kayda alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurmuştu. Kombassan Holding'in bu başvurusunu kabul eden SPK, artırılan sermayenin kayda alınmasına ilişkin olarak 11.07.2012 tarih ve 1791 numaralı kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan anonim ortaklıklarca yapılan sermaye artırımının tamamlanmasına ilişkin belgeyi Kombassan Holding'e verdi. Anılan belge ile birlikte birleşme işlemi Konya Ticaret Sicil Memurluğu nezdinde de tescil edilerek yasal geçerlilik kazanmış oldu. Birleşme nedeniyle yapılan sermaye artırımıyla birlikte Kombassan Holding'in ödenmiş nominal sermayesi de 85.400.000,- TL'ye ulaştı.

"Çalışmalarımız titizlikle sürüyor"

Kombassan Holding Yönetim kurulu Başkanı Haşim Şahin, kotasyon sürecinin belirlenen takvim çerçevesinde hızla devam ettiğini belirterek, "SPK'nın, iki şirketin birleşmesinden doğan sermaye artışıyla ilgili aldığı bu son karar ile önemli bir aşama daha geçilmiş oldu. Hisselerimizin en kısa sürede İMKB'ye kote olabilmesi için yapılan çalışmalara büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Bu çalışmaların yıl sonuna doğru sonuçlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Kombassan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title