Haberler

Kolonya Kokusu Sayesinde Cinayet Aydınlatıldı

21 yaşındaki İsmet Dündar'ın katil zanlısı, üzerine sinen tiner ve is kokusunu bastırmak amacıyla aşırı miktarda kolonya kullanması nedeniyle yakalandı

Adana'da tinerle bayıltılıp, boğularak öldürüldükten sonra cesedi yakılan 21 yaşındaki İsmet Dündar'ın katil zanlısını, üzerine sinen tiner ve is kokusunu bastırmak amacıyla aşırı miktarda kolonya kullanması nedeniyle yakalandı.

Olay, Reşatbey Mahallesi'nde geçen pazartesi günü 17. 30 sıralarında meydana geldi. THK İşmerkezi'nin 2'nci katındaki kontör satışı yapılan işyerinde çıkan yangında yanmış halde cesedi bulunan İsmet Dündar'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan Cinayet Bürosu ekipleri, 24 saat içinde, cinayeti aydınlattı. Şüpheli olarak gözaltına alınan 37 yaşındaki N.K ile yeğeni 19 yaşındaki A.K sorgularında suçlarını itiraf etti.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nda servis işçisi ve sahne görevlisi olarak çalışan N.K'nın, kumar nedeniyle artan borcunu ödemek için kredi kartını kullandırarak düşük faizle para çekip ödedi. N.K, iddiaya göre sürekli para almak için geldiği şirket sahibi Selahattin Yaşar Biçer ve işyerinde çalışan İsmet Dündar ile samimi olup güvenlerini kazandı. Piyasaya 20 bin liranın üzerindeki borcunu ödemek için bu işyerinden para çalmaya karar verdiği ileri sürülen N.K, iddiaya göre İsmet Dündar'ı zehirleyerek öldürmeyi, ardından parayı çalıp kaçmak için uyuşturucu madde satıcılığından sabıkalı yeğeni A.K ile plan kurdu. Yeğenine aldırdığı fare zehirini meyvesuyu paketine karıştıran N.K, içerideki kişilerin gitmesini bekledi. N.K, Dündar'ın meyve suyunu içmemesi üzerine yeğenini cep telefonuyla arayıp, tiner istedi. Yeğen A.K, işmerkezi girişinde amcasına tineri verdi. Bunu kumaş parçasına döken N.K, Dündar'a koklattı. Dündar, tinerin etkisiyle yere yığılırken, kasadaki 23 bin lira ile kurbanının kolundaki altın künyeyi gasp eden N.K, dışarı çıkmaya hazırlandığı sırada kendine gelen Dündar ile boğuştu. N.K, Dündar'ı boğazını sıkarak öldürdükten sonra işyerinin anahtarını da alıp, çıktı, kapıyı da kilitledi.

N.K, dışarı çıktıktan sonra kendini bekleyen yeğenine anahtarı vererek, "Git bak ölmüşse, üzerine tineri döküp yak. Ortada delil kalmasın" dedi. A.K da, yerde hareketsiz yatan Dündar'ın üzerine ve işyerine tiner döktü, ardından ateşe verip, işyerinden ayrıldı. Alevlerin kısa sürede sardığı işyeri tamamen yanarken, İsmet Dündar'ın cesedi tanınmayacak hale geldi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri, işyerine gelip giden, kredi kartından para çektirenlerin tamamının ifadelerine başvurdu. N.K'nın evine de giden ekipler, üzerinden yoğun kolonya kokusu gelmesinden şüphelendi. Bu konudaki soru üzerine "Ben kolonyayı çok severim, sürekli kullanırım" diyen N.K, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, bir başka ekip evde ailesiyle görüştü. Yakınlarının, "N. işten gelir gelmez banyoya girdi, duş aldı. Hiç adeti olmadığı halde, üzerinden çıkan çamaşırları da yıkanması için çamaşır makinesine attı" sözleri üzerine, henüz yıkanmayan kıyafetleri incelendi. Kıyafetteki tiner ve is kokusu şüpheyi artırdı.

N.K'nın uzun süre suçlamayı inkar etmesi üzerine kanıtlar toplanırken polisler yakılan işyeri yanındaki hırdavatçılarla görüştü. Yangından kısa süre önce tiner satın alan olup olmadığının araştırılırken, tineri satın alan A.K cinayetin diğer şüphelisi olarak gözaltına alındı. Yeğen K., ilk sorgusunda cinayeti tek başına işlediğini bildirdi, ancak, daha sonra amcasıyla birlikte işlediğini itiraf etti.

PARA BULUNAMADI

Yeğeninin itirafı üzerine cinayeti itiraf eden N.KK, borçlarından kurtulmak istediğini belirterek, "O anda, İsmet Dündar değil de Selahattin Yaşar Biçer de olsaydı, aynı şeyi yapardım. Çekmecelere baktım para yoktu. İsmet Dündar'ın yüzüğünü ve kolundaki künyeyi aldım. Sonra da üzerimde çıkmasın diye attım. Cinayetten sonra yeğenimi işyerine gönderdim. Yeğenim gelene kadar ben de üzerimdeki pantalon ve montumu çıkarıp, yaktım. Sonra pantalon altındaki eşofmanımla eve gidip duş aldım. Elbisemi değiştirdikten sonra da belediye yanına geldim. Baktım ki bina yanmış, polisler toplanmış, ben de fazla durmayıp uzaklaştım" dedi.

Şüphelilerin adliyeye 'tasarlayarak adam öldürmek, suç delillerini karartmak için kasten yangın çıkarmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title