Haberler

Kolombiya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Güncelleme:

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun ve Askeri Ataşe Hüseyin Kiremitçi'nin ev sahipliğinde büyükelçilik binasında gerçekleştirilen resepsiyona, çok sayıda ülkenin askeri ataşesi, Kolombiya'da bulunan diplomatik misyon temsilcileri ve burada görev yapan Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törende, Büyükelçi Sun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını okudu.

Sun ve Kiremitçi, katılmalarından dolayı davetlilere teşekkür etti. Resepsiyon ikramla son buldu.

Öte yandan Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Kolombiya Temsilciliği de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle vakfın konferans salonunda bir etkinlik düzenledi.

Çok sayıda Kolombiyalı davetlinin katıldığı etkinlikte, Büyük Taarruz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan bir video gösterildi.

Kolombiya Ulusal Üniversitesi Tarihçi Prof. Roch Charles Littleç de Büyük Taarruza giden sürece ilişkin katılımcılara detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

TMV Kolombiya Temsilcisi Doç. Dr. Öner Buçukcu'nun ev sahipliğinde organize edilen etkinlik, tatlı ikramıyla tamamlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kolombiya Türkiye Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title