Haberler

Köln'de Türk Lösemi Hastaları İçin Kampanya

Almanya'nın Köln kentinde, Hollanda'da yaşayan lösemi hastası Rana Şenyürek (8) ile Trabzon'da yaşayan Mehmet Uzun (53) için doku tipleme kampanyası düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde, Hollanda'da yaşayan lösemi hastası Rana Şenyürek (8) ile Trabzon'da yaşayan Mehmet Uzun (53) için doku tipleme kampanyası düzenlendi. Deutz Semti'ndeki lisede düzenlenen kampanyaya katılan çok sayıda donörden tükürük örnekleri alındı.

Almanya Kemik İliği Bankası DKMS'te görevli Demet Kaygusuz, Türkiye'deki lösemi hastaları için de uygun donör bulma kampanyaları düzenlediklerini söyledi. Demet Kaygusuz, bunun prosedürünü ise şöyle anlattı: "Bir lösemi hastasının kemoterapi ile tedavisi başarısız olursa kök hücre bulunması gerekir. Türkiye'deki bir hasta için hastanın doktoru, Dünya Kemik İliği Bankası'na başvuruyor. Dünya Kemik İliği Bankası'ndan da farklı ülkelerdeki kök hücre sicillerine başvuruluyor. Dünya Kemik İliği Bankası, Almanya'da ise Ulm kentindeki merkeze başvuruyor. Almanya DKMS dünyanın en büyük kemik iliği bankası. Çünkü Almanya'da kök hücre bağışı çok yaygın. Almanya'da halk bilinçli ve biz DKMS olarak dünya çapında en çok kök hücre vericisine sahibiz. Şu anda Almanya'da 5 milyon kişi DKMS'e kök hücre vericisi olarak kayıtlı. Türkiye kökenli ise 200 bin insanın DKMS'de kaydı bulunmakta. Ancak bu sayının daha fazla olması lazım. Rana ve mehmet Bey sadece iki örnek, Türkiye'deki hastalar gerçekten uygun kök hücre vericisi bulmakta çok zorlanıyorlar. İnsanlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olmalı."

"HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR"

Rana'ya iki ay önce lösemi teşhisi konulduğunu belirten akrabası Tekmile Göksu ise, "Rana'nın ailesi perişan, perişanız. Yardım bekliyoruz. Anne ve babanınki uymadı, kardeşlerininki uymadı. Rana en büyükleri ve Rana'nın üç kardeşi daha var. Rotterdam'da uygun ilik bulunamadı. Almanya'ya başvuruldu. İnsanların duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hepimizin başına gelebilir, çocuklarımızın başına gelebilir, bunu düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Lösemi hastaları Rana Şenyürek ile Mehmet Uzun için düzenlenen kampanyaya Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de destek verdi. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title