Haberler

Kocaeli, Sekapark'ta Lalelerle Baharı Karşıladı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği Lale Festivali'nin 7.'sini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi

Kocaeliler, Büyükşehir Belediyesi'nin 7.'sini düzenlediği Lale Festivali ile baharı Sekapark'ta büyük bir coşku ve eğlenceyle karşıladı.

UÇURTMA TEPESİ'NDE

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Lale Festivali Sekapark Uçurtma Tepesi alanında gerçekleştirildi. En Güzel Lale Yarışması'nın da yapıldığı festivalde 415 lale birincilik için yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini Huş Fidancılık'tan Durmuş Ürgüp, Kocaeli Süs Bitkileri Derneği Başkanı Engin Yener, Yalova Süs Bitkileri Üreticileri Birliği'nden Ahmet Dündar, Kocaeli Çiçekçiler Derneği Başkanı Ahmet Çelebi, Ziraat Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Aykut Sami Ünal, Peyzaj Mimarları Odası Kocaeli Temsilcisi Ayşegül Hacıalioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar Şube Müdürü Volkan Şenel, Orman Mühendisleri Odası'ndan Ali Bilgi, TÜBİTAK'tan Tuncay Türetken yaptı. Jüri büyük bir titizlikle laleleri tek tek değerlendirdi.

EĞLENCELİ SAATLER

Festival, yarışmanın yanı sıra oldukça renkli görüntülere de sahne oldu. Derince Piri Reis İlköğretim Okulu Folklor ekibi Muş yöresi halk oyunu gösterisi sundu. Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Çocuk Mehteran Takımı da ilgi çeken gösteriler arasında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu da birbirinden güzel parçaları vatandaşların alkışları eşliğinde seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca alana çocuk oyun grupları kuruldu. KO-MEK de festival süresince ebru branşı tanıtımı ile küçük çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi.

HERKES ÇOCUK OLDU

Etkinliğe 7'den 70'e çok sayıda Kocaelili katıldı. Çevre illerden de katılımın olduğu festivalde renkli görüntüler oluştu. Vatandaşlar Lale Festivali'ni fırsat bilerek baharın ilk pikniğini de yaptı. Sekapark bir uçtan bir uca insan seliyle kuşatılırken parklar çocuk sesleriyle doldu. Festival küçükleri kendi dünyalarında renkli bir keşfe çıkartırken büyükler de çocukluklarına geri döndü. Uçurtma tepesinde çocuklar alileriyle birlikte uçurtma uçurdu. Vatandaşlar festival gününü ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark'a ekilen lalelerle fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Yalova Ürgüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title