Haberler

Kocaeli'deki Roman Festivali Mehter Takımlı Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Roman Dernekleri Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği, bu yıl 3'üncüsü yapılan Roman Festivali, bugün kortej yürüyüşüyle başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Roman Dernekleri Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği, bu yıl 3'üncüsü yapılan Roman Festivali, bugün kortej yürüyüşüyle başladı. Rengarenk kıyafetlerle dans ederek yürüyen kortejin en önünde ise Mehter Takımı'nın yeralması ilginç görüntülere yolaçtı.

Yurdun dört bir yanından Roman derneklerinin de büyük ilgi gösterdiği Roman Festivalinin açılış korteji, öğlenden sonra kent içinde renkli kıyafetleriyle yürüdü. Korteje, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, belediye daire müdürleri, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Dünya Roman Derneği Ortadoğu Temsilcisi Metin Salih Şentürk de katıldı.

Kortejdeki Roman kadın ve genç kızlar oynayarak yürürken, en önde ise yine Romanlardan oluşan Mehter Takımı yeraldı. Roman genç kızları ile kadınlar geçtikleri yerlerde de kollarındaki sepetlerde bulunan karanfilleri vatandaşlara dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende konuşan Genel Sekreter Ersin Yazıcı, farklı kültürlerin Türkiye için zenginlik olduğunu söyledi.

Roman Festivali nedeniyle Sekapark içerisinde de ahşaptan 10 adet geleneksel Roman evleri ve Roman kültürünü tanıtan çadır kuruldu. Bu ev ve çadırlardan oluşan Roman Mahallesi'nde Çiçekçi, Demirci, Kalaycı, Sepetçi, Elekçi, Süpürgeci, Kahvehaneci, Roman ve falcılar da yerleştirildi.

Festival akşam Sekapar'da çeşitli eğlenceler, konser ve şarkı yarışmasıyla devam edecek. Festival yarın da ünlü sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinliklerle sürecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Yazıcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title