Haberler

Kitap Kurtları Ödüllerini Aldı

Manisa'da, İl Halk Kütüphanesi'nde en çok ödünç kitap alarak okuyan öğrenci ve yetişkinler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Manisa'da, İl Halk Kütüphanesi'nde en çok ödünç kitap alarak okuyan öğrenci ve yetişkinler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Manisa'da 52. Kütüphane Haftası, İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Sami Şişecioğlu, "Manisa'daki Kültür ve Turizm Bakanlığı teşkilatı içerisinde yer alan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, halk arasında bilinen adıyla 'Kitapsaray' 1945 yılında hizmet vermeye çalışmıştır. Kütüphanemizde 2015 yılı sonu itibariyle 60 bin 410 kitabımız mevcuttur. Kitaplarımızın tümü bilgisayar ortamına aktarılmış olup internet bağlantısı bulunan bütün bilgisayarlardan katalog taraması yapılabilmekte, ödünç kitap alma ve verme işlemleri de yine bilgisayar ile yapılmaktadır. Kütüphanemizden 2015 yılında 316 bin 247 kişi faydalandı. Kütüphanemizin üye sayısı 2015 yılı sonu itibariyle 18 bin 144'tür. Kütüphane üyesi bu kişiler 2015 yılında 91 bin 575 kitabı evlerine ödünç alarak kütüphanemizden faydalanmıştır" dedi.

Kelebekler Diyarı Anaokulu öğrencilerinin sunduğu gösterinin ardından İlk Uyanış Çanakkale Bilgi Yarışması'nda dereceye giren Avni Gemicioğlu Ortaokulu Öğrencileri Baran Çeçen, Laima Uygur, Yakup Uygur ve Ömer Uygur'a ödülleri verildi. Daha sonra Manisa İl Halk Kütüphanesi'nden yararlanarak en çok kitap okuyan Mahir Oğuz, Elif Güvenç, Abdulkadir Çiçek, Fatmanur Güçlü, Sude Kıratlı ve Yahya Oğuz'a protokol üyeleri tarafından ödülleri dağıtılıp, çeşitli hediyeleri verildi. Ödül töreni ardından yeni ve güncel yayınlardan oluşan kitap sergisi açılışı yapıldı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütüphane Haftası Erdoğan Bektaş Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title