Haberler

Kent Konseyi'nden Kadınlara Özel Sergi

Güncelleme:

BKK Ressamlar Çalışma Grubu, 'Dünya Kadınlar Günü' konulu resim sergisini sanatseverlerden tam not aldı.

Tayyare Kültür Merkezi Sami Güler Sanat Galerisi'nde açılan serginin açılışına, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ve Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ile çalışma grubu üyeleri katıldı. Serginin açılışında konuşan BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, gönüllü ressamların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel sergi açmasının ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti. Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ise günümüzde hala kadınlara şiddetin uygulandığını ve bu sergiyle bir kez daha kadına şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi.

30 gönüllü ressamın 34 eserinin bulunduğu sergi 10 Mart'a kadar izlenime açık kalacak. Sergide, Seçil Yavuz, Erol Cingil, Ahmet Yaşar, Türkan Uz, Sevcan Sözeri, Rezzan Demirhan, Nevzat Çiçek, Necmiye Beki, Ümmü Karaoğlu, Ümran Ayçiçek, Gülseren Özay, Zafer Özenbaş, Nefize Gökalp, Sema Balıkçıer, Ece Ergüzel, Memduha Yılmaz, Meral Türken, Hülya Barışıker, Nadiye Mutlu, Ayşe Dolgun, Gülşen Tavşan, Ramazan Alper, Güler Ganiz, Gülhan Yüncü, Yüksel Barkut, Sema Çakır, Zübeyde Ataş, Nevin Çalışkan, Vahide Sezer ve Muazzez Kaykaç'ın eserleri yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battal Keskin Alper Güler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title