Haberler

Kazalarda Ölen İşçilerin Yakınları "Adalet" İstiyor

İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınları Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınları Taksim Meydanı'nda bir araya geldi. Aileler iş kazası adı altında meydana gelen cinayetlerin sorumlularının yargılanmalarını istedi.

İş kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınları Taksim'de toplanarak eylem gerçekleştirdi. Ellerinde kazalarda kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyaran grup, yaşanan kazalarda sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan Van Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in kardeşi Sinem Emir, İş kazası adı altında cinayetlerin olmaması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "İsterdik iş kazası diye adı geçen iş cinayetleri olmasın. İş cinayetleri davalarında bütün sorumlular hızla yargılanarak mahkum edilmiş olsunlar. Ne yazık ki basına yansıdığı kadarıyla Temmuz ayında 150, Ağustos ayında ise 137 kişi hayatını kaybetti. İki yılını dolduran 21 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği Ankara Ostim ve İvedik patlamalarında uzun uğraşlarımız sonucu 3 bilirkişi heyeti belirlendi. 5 ay geçmesine rağmen rapor yok. Van Bayram Otel birinci yılına giriyor. Tek tutuklu olan otel işletmecisi bilirkişi raporunda hasar tespit çalışması yapmayan birimlerin sorumluluğu tespit edildi. Van Valisi ve AFAD yetkilileri hakkında dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında ise Meclis'e verilecek soruşturma önergesini kabulüne göre yargılanabilecek" dedi.

Emir sözlerini şöyle sürdürdü; "Arka Sıradakiler dizisinin setinde yaşanan kazada hayatını kaybeden Selin Erdem kardeşimiz 5 aydır keşif yapılması için verdiğimiz uğraş neticelendi. Güvenlik çalışma koşullarını sağlamayarak, çalışanların hayatlarını tehdit altında bırak sorumluların yargılanması için uğraş vereceğiz. Adil bir yargılama için, geride kalanlar için adalet istemeye devam ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cem Emir Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title