Haberler

Kaza Yapan Helikopter Pilotu Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Hatay'a Getiren Helikopterin Yaptığı Kaza Sonrasında Önce Hastaneye Daha Sonrada Savcılığa Sevk Edilen Pilot, Çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme Tarafından Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Hatay'a getiren helikopterin yaptığı kaza sonrasında önce hastaneye daha sonrada savcılığa sevk edilen pilot, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CHP lideri Deniz Baykal'ı önce İstanbul'dan Adana'ya daha sonra da Adana'dan Hatay'a getiren pilot Cüneyt Biçer, helikopterle manevra yapmak isterken kaza yapmış ve daha sonra yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan emekli havacı yüzbaşı kaptan pilot Biçer, savcılığa sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadesinin ardından nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Biçer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biçer, "Geldiğimde emniyetli bölgeye iniş yaptım. Herkes indi gitti. Etrafta Kimse yoktu. Getirdiğim heyet miting alanına gitti. Heyeti geri götüreceğim için helikopteri aynı pozisyonda geriye almak istedim. Daha iyi bir açı ve daha iyi bir kalkış pozisyonu almak için. Tekrar motoru çalıştırdım. Benim helikopterimin özelliği tekerlekli olması, tıpkı araba gibi manevra yapılabiliyor. Manevra yapmaya başladım. Rüzgarın helikopteri sarsmasıyla

birlikte, ben ne kadar müdahale etsem de pervane duvara vurdu. Binde bir olacak bir olay. Oradan kopan bir parçada gitmiş kadına isabet etmiş. Benim gördüğüm açıdan duvarın çıkıntısı görülmüyordu. Gerçekten çok üzgünüm. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title