Haberler

Kayseri Fetö'nün Abla ve İmamlarından 9'u Tutuklandı

Aralarında Boydak Holding yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak'ın eşininin bulunduğu FETÖ örgütünün Kayseri'deki imam ve ablaları olduğu ileri süralen 15 kişiden 9'u, tutuklandı.

Aralarında Boydak Holding yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak'ın eşininin bulunduğu FETÖ örgütünün Kayseri'deki imam ve ablaları olduğu ileri süralen 15 kişiden 9'u, tutuklandı. Bu arada FETÖ terör örgütüne yardım, yataklık ve üye olmak suçundan gözlatına alınan 38 emniyet görevlisi yarın mahkemeye çıkarılacak.

TEM Şube ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan FETÖ'nün ablalarından oldukları iddia edilen Aliye Boydak ve İlknur Özü ile FETÖ'cü okullarda görev yapan ve örgütün imamları oldukları, bölge toplantıları düzenledikleri ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen Ali Koç, Abdullah Cihan, Halit Şeker, İlhan Coşkun, Murat Fırat, Tekin Baydemir, Yasin İpek, Zafer Çetin, Bilal Karakuş, Mehmet Yıldız, Murat Temiz, Ömer Armutoğlu ve Yunus Bozkurt çıkarıldıkları Cumhuriyet savcılığınca, ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları isteğiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Yapılan yargılama sonucu, Ali Koç, Halit Şeker, Mehmet Yıldız, Bilal Karakuş, Yasin İpek, Yunus Bozkurt, Zafer Çetin, Aliye Boydak ve Mahmut Yönen tutuklanarak, Kayseri cezaevine konuldu. Gözaltına alınan 15 sanıktan Abdullah Cihan, İlhan Coşkun, Ömer Armutoğlu, Tekin Baydemir, Murat Temiz ve İlknur Özü ise, adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile salıverildi.

Öte yandan, aralarında önceki dönemlerde Kayseri Emniyet Müdürlüğünde, müdür yardımcısı ve şube müdürü pozisyonunda görev yapan üst düzey polis yetkililerinin de yer aldığı 38 emniyet mensubunun ifadeleri alındı. 7'si firarda olan zanlıların yarın mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Boydak Holding Mehmet Yıldız Ali Koç Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title