Haberler

Kayseri'de Pediatri ve Çocuk Nörolojisi Kongreleri Düzenlendi

Güncelleme:

Kayseri'de düzenlenen '10. Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi' ve '2. Türk Dünyası Erciyes Çocuk Nörolojisi Kongresi'nde, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından sağlık alanında yapılan çalışmalar ve yeni gelişmeler paylaşıldı.

Kayseri'de "10. Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi" ve "2. Türk Dünyası Erciyes Çocuk Nörolojisi Kongresi" düzenlendi.

Erciyes Üniversitesinden (ERÜ) yapılan açıklamaya göre, ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı ve Kayseri Çocuk Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen "10. Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi" ve "2. Türk Dünyası Erciyes Çocuk Nörolojisi Kongresi", ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi.

Programa katılan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, üniversitelerin sağladığı bilimsel katkılarla ortaya koyduğu yeni gelişmeler, yöntem ve metotları bilim dünyasına sunmasının büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

ERÜ'nün özellikle bu konularda fakülteleriyle etkin şekilde araştırma ve çalışma yürüttüğünü, ihtiyaç olduğunda aşı geliştiren bir üniversite olarak da tarihte yerini aldığını belirten Altun, "Üniversitemiz, yapay zeka alanındaki etkin çalışmalarıyla da bundan sonraki süreçlerde özellikle üniversite hastanelerinin ihtiyacı olan ve bütün kurum hastanelerinde yaygınlaşacak olan yapay zeka temelli tedavi yöntemleri ile çok etkin araştırma ve çalışmaları içerisinde bulunduran bir üniversitedir. Kongreye gönül coğrafyasının bildiri ve makaleleri ile yer almasını, çok önemli bir etkileşim içerisinde olunmasını oldukça önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ise kongrenin Türk dünyasının iş birliğini ve dayanışmasını artırmak gibi manevi bir amacının da olduğunu belirtti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da ERÜ'nün emek veren bilim insanları sayesinde Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına girdiğini belirterek, bunun gurur verici olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından program sunumlarla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Erciyes Kayseri Çocuk Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title