Haberler

Kayseri Baro Başkanı Konaç: Devlete Güvenin Devam Etmesi İçin Failler Bulunmalı

Kayseri Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, vatan hainliğine eş değer dinlemelerin hesabının sorulmasını isterken, gerekli önlemleri alamayan devlet organlarının da gözden geçirilmesini istedi.

Kayseri Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, vatan hainliğine eş değer dinlemelerin hesabının sorulmasını isterken, gerekli önlemleri alamayan devlet organlarının da gözden geçirilmesini istedi. Yaşanan toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin faillerinin bulunup cezalandırılmasını da isteyen Konaç, "Devlete güvenin tesis edilmesi, hukuk devleti kurallarının işlemesine bağlıdır" dedi.

Baro Başkanı avukat Fevzi Konaç, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, demokrasinin, hukuk devletinin, adil yargılamanın, insan haklarının, özgürlüklerin tartışma konsu olmaktan çıktığı, sıkıntılarn asgari düzeye indirildiği günleri görmeyi temenni ettiklerini söyledi. Seçim nedeniyle toplumda oluşan gerginliğin acilen aşılması gerektiğini savunan Konaç, yerel seçimler öncesi yaşanan dinlemeleri de değerlendirdi. Konaç, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aleyhine ortaya sürülen kasetler, ülkemizin birliğine yönelik iğrenç bir tehdit olduğu gibi, içeriğinin hukuki olarak incelenmesi de zaruridir. Dinleme ve paylaşım faillerinin bulunup cezalandırılması da en büyük arzumuzdur. Kanunsuz dinlemelere karşı, yeterince tedbir alınmadığının ortaya çıkması bir tarafa, bu konuda zaaf gösteren devlet organizasyonu da acilen gözden geçirilmelidir" dedi.

TWİTTER'IN KAPATILMASI

Yerel seçimler öncesi bazı sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasının özgürlükleri kısıtlama anlamına geleceğine vurgu yapan Baro Başkanı Konaç, şöyle devam etti: "Seçim arifesinde yaşanan Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatılması büyük tartışmalara neden oldu. Özgürlüklerin önünün açılması adına atılan adımların bir kısmından adeta vazgeçilmiştir. Bu sitelerin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymaması, mahkeme kararlarını yerine getirmemesi, özel hayata müdahale içeren paylaşımlara engel olmaması, başka ülkelerdeki talepleri yerine getirirken bizim ülkemiz hukukunu dikkate almaması asla kabul edilemez. Bu konuda Devlet olarak alınacak önlemlerin sonuna kadar yanında olmamız gerektiğinin farkındayız. Ancak zamanlama itibarıyla farklı kuşkuları beraberinde getiren ve hukuken izah edilemeyen kapatmaların doğru olmadığı kanaatindeyiz."

DEVLETE VE ADALETE GÜVENİN DEVAM ETMESİ İÇİN FAİLLER BULUNMALI

Yaşanan toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını da isteyen Baro Başkanı Konaç, "Toplumsal olayların yaşandığı süreçlerde genç ve hayatın baharında yavrularımız ne yazık ki can vermiştir. Güvenlik görevlisi kardeşlerimiz toprağa düşmüştür. Kim olursa olsun bu olaylardaki ölümler vicdanları kanatmıştır. Bu yaşananların failleri mutlaka ortaya çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır. Devlete güvenin tesis edilmesi, hukuk devleti kurallarının işlemesine bağlıdır" değerlendirmesinde bulundu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ADINA YAŞANAN SON OLAYLAR TEREDDÜTLERİ KATLAMIŞTIR

Basın özgürlüğü ve yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Konaç, şunları söyledi: "Basın özgürlüğü tartışılmaz bir Anayasal haktır. Bu özgürlüğün kişi hak ve hukukunun ihlal edilmesi, yalan iftira gibi kabul edilemeyecek hususlar dışında siyasi ve ideolojik kaygılarla kısıtlanması kabul edilemez. Bu uygulamaların olduğu ülkeler demokratik ülke vasfı taşıyabilir mi? Ancak son birkaç ayda ne yazık ki bir kısım basın yayın organları insaf sınırlarını zorlayacak şekilde kişi hak ve hukukunu ayaklar altına alacak bir çizgi içinde hareket etmiş, buna mukabil ülkemizin siyasi iktidarının basın yayın organlarına müdahalelerini de toplum olarak gözlemlemiş bulunmaktayız. İkisinin de vicdanlarda kabul görmediğini düşünüyoruz. Bu tavırlardan acilen vazgeçilmelidir. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları toplumun farklı kesimlerinde farklı algılar oluşturmuştur. Mahkemece yapılacak bir yargılamanın varlığı ve bir hüküm kurularak, varsa suçluların tespiti halinde yorum yapılması en doğru olanıdır."

Baro Başkanı Fevzi Konaç, konuşmasının son bölümünde avukatlık mesleğinin bitirildiğini öne sürerek, "Savunmaya, Avukata gereken değer verilmediği müddetçe, avukatlar her geçen gün daha da itibarsızlaştırıldığı takdirde, hiçbir çözümün yeterli olamayacağı aşikardır" DEDİ

Baro Başkanı Fevzi Konaç, basın toplantısının ardından uluslar arası yarışmalarda dereceye giren avukatlık ve yargıyla ilgili 50 karikatürün yer aldığı serginin açılışını yaptı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Konaç Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title