Haberler

Kayseri-Bakanlar Novotel Ve İbis Otelin Açılışına Katıldı

Erciyes Master Planı Kapsamında 16 Tesinin Temel Atma Törenine Katılmak İçin Kayseri'ye Gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa'nın En Büyük Otel Zincirlerinden Biri Olan Accor Hotels Grubu'nun Kayseri'deki Novotel ve İbis Oteli'nin Açılışını Yaptı.

Erciyes Master planı kapsamında 16 tesinin temel atma törenine katılmak için Kayseri'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa'nın en büyük otel zincirlerinden biri olan Accor Hotels Grubu'nun Kayseri'deki Novotel ve İbis Oteli'nin açılışını yaptı.

Erciyes Dağı'ndaki temel atma töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliği ile 2005 yılında yatırım yapılarak İstanbul, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep'in ardından Kayseri'de yapılan Novotel ve İbis Otelin açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yıldız, "İbis ve Novotel'in 60 yıllık tecrübesiyle almadığınız bir hizmetin bedelini ödememekle alakalı bir işletmecilik tespiti var. Bunun Kayseri zemininde uygun olduğu kanatindeyim" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise "Türkiye turizmi hızlı bir gelişme kaydediyor. Gelen ziyaretçi sayısı itibari dünya 7'siyiz. Dünya ortalamasının üzerinde birtek biz artırdık. Şu anda İngiltere 32'inci sırada biz 27 seviyesindeyiz. Benim işaretim şudur. Birkaç yıl içerisinde İngiltere'yi geçeceğiz onu görüyorum. İngiltere'yi gözüme kestirmiş durumdayım. Turizmde sayıyı artırmaktan öte gelen geliri kişi başına düşen geliri artırmak gibi derdimiz var. Turizmi çeşitlendirmek gerekiyor. Türkiye'nin doğal özelliklerini kış sporlarıyla, golf alanlarıyla çoğaltmamız gerek. Kıyı turizminden içerlere çekmemiz, özellikle sunum çeşitlerini içerisine katmak gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve Günay, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür otel açılışını yaptı. Otel gezisi sırasında asansöre binen bakanlar, mekanik kartın okumamasıyla bir süre asansörde beklediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title