Haberler

Kaybedilişinin Yüzüncü Yılında Balkanlar ve Tarihi Konuşuldu

Güncelleme:

Yusuf Uzun, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kaybedilişinin 100. Yılında Balkanlar ve Türkiye" konulu panele katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kaybedilişinin 100. Yılında Balkanlar ve Türkiye" konulu panele katıldı.

Büyükçekmece Eser Otel'de AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'in ev sahipliğinde "Kaybedilişinin 100. Yılında Balkanlar ve Türkiye" konulu bir panel düzenlendi. AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Muş, Tülay Kaynarca, AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Tepecik eski Belediye Başkanı Rafet Yıldız, Hadımköy eski Belediye Başkanı Ali Osman Çolak, Rumeli Balkan Dernekleri temsilcileri ve partililer katıldı.

Önemli Tarihçiler Paneldeydi

Programa, Bosna Hersekli Türkolog yazar Amina Sljak Jesenkoviç, tarihçi yazarlar Bedrettin Koro ve Ahmet Cebeci ile gazeteci yazar Cemil Kapza konuşmacı olarak katılırken; panelin moderatörlüğünü ise tarihçi Selahattin Yusuf yaptı. Panelde, Balkanların tarihi, siyasi - idari yönleri, sosyal - ekonomik - kültürel özellikleriyle Osmanlı tarihinin önemli dönemlerinden birini oluşturduğu, Balkan Savaşları'nın önemi, Osmanlı'nın Balkanlar'a bıraktığı mirası ve Osmanlı'nın bölgeye neler kazandırdığı konuşuldu.

Arif Şentürk'ten Unutulmaz Türküler

Plaket takdimi ve konuşmaların ardından Rumeli ve Balkanlar'ın yöresel oyunları ile şenlenen programda Rumeli Türküsü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Şentürk birbirinden güzel türkülerle konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Büyükçekmece Yusuf Uzun Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title