Haberler

Karnelerini Alan Çocuklar Havuza Koştu

Bağcılar Erol Battal Ortaokulu’nda karnelerini alan öğrenciler, kendileri için hazırlana yaz okulu havuzunda tatilin ilk dakikalarının keyfini çıkardı.

Bağcılar Erol Battal Ortaokulu'nda karnelerini alan öğrenciler, kendileri için hazırlana yaz okulu havuzunda tatilin ilk dakikalarının keyfini çıkardı. Öğrencilere yılın son dersini ise, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız verdi.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bağcılar'da da 2013- 2014 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Yoğun bir ders döneminin bitmesinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen tatile girdi.

Bağcılar'daki Erol Battal Ortaokulu'nda 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Kapanış Programı düzenlendi. Karne törenine, Bağcılar kaymakamı Erdal Çakır, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda eğitim dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilere altın hediye edildi. Anaokulu öğrencilerinin sahnelediği tiyatro oyunu katılımcılardan büyük beğeni topladı. Öğrencilerin Artvin yöresine ait dansları ise büyük alkış topladı. Törenin ardından karnelerini heyecanla bekleyen öğrenciler koşarak sınıflarına geçti. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken, bazı öğrenciler ise karnelerindeki kırık notlar sebebiyle yaz tatiline buruk başladı. Karnelerini alan öğrenciler, Bağcılar Belediyesi'nin yaz okulu için hazırladığı havuza giderek tatilin ilk dakikalarının keyfini çıkardı.

"ZAYIFSIZ ÖĞRENCİ BORÇSUZ İNSANA BENZER"

Öğrencilerin karne heyecanını paylaşan Başkan Lokman Çağırıcı, "Bağcılar 200 bine yakın öğrenci sayısıyla İstanbul'un en büyük nüfusu olduğu gibi en büyük potansiyeline sahip bir ilçedir. Hayal gibi bakılırken iki üniversiteye sahip. Zayıfsız öğrenci borçsuz insana benzer. Ticarette borçsuz olmak mümkün değil. Ama önemli olan o yanlışı anlayıp bir daha düşmemek. Başarısız bir öğrenci başarılı olabiliyor. Ama başarılı bir öğrencinin başarısız olduğu nadirdir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise "Bu dönemde yapılacak çok iş var. Çocukların tatili tatil gibi yapma hakkı var. Öğretmenlerimiz çok yoruldu dinlensinler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından karnelerini alan öğrencilere yılın son dersini veren Yıldız, "Arkadaşlarımız son ders dedi ama artık 40 dakikayı kaldıracak durumda değilsiniz. Çok emek verdiniz" diyerek öğrencilere karnelerini takdim etti.

Karnelerini alan öğrenciler, yılın yorgunluğunun ardından tatillerini kitap okuyarak gezerek değerlendireceklerini belirtti. Karnelerini aldıktan sonra yaz okulu havuzuna giden öğrenciler, doyasıya eğlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lokman Çağırıcı Muammer Yıldız İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title