Haberler

Karadağlı: "Türk İzleyicisi Sinemaya Gitmeyi Sevmiyor"

Oyuncu Volkan Severcan'ın, İzmir Üniversitesi'nde verdiği oyunculuk eğitimine konuk olan televizyon dizisi Çocuklar Duymasın'ın başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, "Türk izleyicisi sinemaya para vermiyor.

Oyuncu Volkan Severcan'ın, İzmir Üniversitesi'nde verdiği oyunculuk eğitimine konuk olan televizyon dizisi Çocuklar Duymasın'ın başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, "Türk izleyicisi sinemaya para vermiyor. Televizyondan bedava izlemeyi tercih ediyor" dedi.

STAJLAR ÇOCUKLAR DUYMASIN SETİNDE YAPILACAK

Oyuncu Volkan Severcan'ın, İzmir Üniversitesi'nde verdiği oyunculuk eğitiminin ilk konukları televizyon dizisi Çocuklar Duymasın'ın yönetmeni Bora Tekay ve başrol oyuncusu Tamer Karadağlı oldu. Öğrencilerle söyleşi yapan Karadağlı, şöyle konuştu: "Türkiye'de sinema izleyicisi yok ne yazık ki. 70 milyonluk bir ülkede rekor izleyici sayısı 6.5 milyon, yani toplam nüfusun ancak onda biri. Oysa televizyonda bir diziyi, bir günde 12 milyon kişi izliyor. Türk izleyicisi ne yazık ki sinemaya gitmeyi sevmiyor, bedava izlemeyi tercih ediyor. Yunanistan'da yıllar önce Bir Tutam Baharat diye bir film çekmiştim hatta Yunanistan adına Oscar aday adayı olmuştu. 11 milyonluk Yunanistan'da 5 milyon insan seyretti o filmi. Ülkenin yarısı. Bizim ülkemizde iyi bir filmi bu hesaba göre 35 milyon kişinin seyretmesi gerekiyor."

Karadağlı, Hollywood filmlerinde Türkiye'ye yer verilmemesi noktasında da bu durumun etkili olduğunu belirterek şunları söyledi: "Slumdag Millionaire'i çeken Hollywood, Hintli oyuncular oynadığı ve Hindistan'daki yaşama yer verdiği için filmi 1.3 milyar Hintlinin izlemesini garanti altına alarak çekti ama Türkiye için bu durum söz konusu olamaz bile."

"SADECE TİYATRODAN KAZANARAK OLMUYOR"

Gelecekte sinema sektörü içinde yer almak isteyen öğrencilere sektörün sorunları ile ilgili görüşlerini anlatan Tekay da, Türkiye'de sinemanın devlet tarafından yeteri kadar desteklenmediğini söyledi. Sinemanın, son teknolojiyi en yoğun olarak kullanan sanat dalı olduğuna dikkat çeken, aynı zamanda Çocuklar Duymasın dizisi oyuncularından biri olan Volkan Severcan da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojiyi kullanabilmeniz için paranızın olması gerekiyor. Amerika'da film yapımı için bankalar kredi kullandırıyor ancak Türkiye'de bu söz konusu değil. Türkiye'de bir oyuncunun sadece tiyatrodan kazandığı parayla istediği sinema filmini hayata geçirmesi mümkün değil. Mutlaka, seslendirme, sunuculuk, dizi oyunculuğu gibi yan dallar devreye girmek zorunda."

STAJLAR ÇOCUKLAR DUYMASIN SETİNDE YAPILACAK

Tekay'ın yeni filmi Böcek'in vizyona girmeden önce gösteriminin yapıldığı derste Tekay ve Karadağlı ile yapılan söyleşi sonrası konuklar, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ile bir araya geldi. Eğitimde, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin ilk stajlarını önümüzdeki aylarda Çocuklar Duymasın setinde yapacağı belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Üniversitesi Volkan Severcan Tamer Karadağlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title