Haberler

Karaciç'e Hukuksal Hakları Okundu

Lahey'e Getirilerek BM'nin Uluslararası Yugoslavya Ağır Ceza Mahkemesi'ne Teslim Edilen Sırp Lider Radovan Karadziçin Yargılanmasına Hukuksal Hakları ve Hakkındaki Davaların Özeti Okunarak Başlandı.

Bosna Savaşı sırasında en büyük savaş suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılanmak üzere dün Lahey'e getirilerek BM'nin Uluslararası Yugoslavya Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edilen Sırp lider Radovan Karadziçİn yargılanmasına hukuksal hakları ve hakkındaki davaların özeti okunarak başlandı.

Hollandalı Yargıç Alphons Orie tarafından yapılan ön sorgulamada, Karaciç, yakalandığı 21 Temmuz'dan bu yana ilk kez kimliğini açıkladı.

Karaciç, duruşmaya avukatsız olarak katıldı ve yargılama sürecinde savunmasını kendisinin yapacağını söyledi.

İlk duruşmada hakim Karaciçin hukuki haklarını anlattı ve hakkındaki davalara ilişkin özet bilgi verdi.

Hakimin hakkındaki suçlara ilişkin verdiği özet bilgiyi sessiz bir şekilde dinleyen Karaciç, yargılama süresince kendi hayatından ve hukuki haklarının korunup korunmamasından kaygı duyduğunu söyledi.

Karaciç, hakkındaki davaları incelemek istediğini belirtti ve hakim duruşmayı 29 Ağustos 2008 tarihine erteledi.

Bu arada Belçikalı Başsavcı Serge Brammertz, Karaciç hakkında ek iddia hazırlanmakta olduğunu ve en kısa zamanda mahkemeye sunulacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title