Haberler

Kaplan: Meclis Toplantılarına Katılacağız

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde DBP'li meclis üyeleri tekrar meclis çalışmalarında katılma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde üyeliği düşen Hasan Karaoğlu'nun yerine AK Partili bir üyenin getirilmesi üzerine meclis görüşmelerini katılmayarak protesto eden DBP'li meclis üyeleri tekrar meclis çalışmalarında katılma kararı aldı.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Karaoğlu'nun meclis üyeliğinin düşürülmesinin ardından yerine AK Parti'li meclis üyesinin getirilmesi üzerine mecliste tartışma yaşanmıştı.

İl seçim kurulunun aldığı karar üzerine DBP'li meclis üyeleri büyükşehir belediyesi meclis görüşmelerine katılmayarak protesto etme kararı almıştı.

Konu ile ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Başkanlığında bir açıklama yapan DBP Şanlıurfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, kendi aralarında yaptıkları görüşme sonucunda tekrar meclis çalışmalarına katılma kararı aldıklarını belirtti.

Kaplan, "Ceylanpınar'da yaklaşık 6 ay önce bizim belediye meclis üyemizin ceza alması ile birlikte üyeliği düştü. Bunun sonucunda yerine bizim belediye meclis üyemizin geçmesi gerekirken şuanda AKP'nin belediye meclis üyesi yerine geçmiş. Bu kararın hukuken de doğru olmadığını burada tekrarlıyoruz. İlçe seçim kurulu da kararı bizim partiden yana verdi. Ama itiraz sonucunda il seçim kurulu da AKP'nin üyesi yönünde karar vermiştir. Bizim büyükşehir belediye meclis grubu 3 gün önce bu üyenin gizli şekilde meclise geldiğini öğreniyorlar. Bunun üzerine arkadaşlar bunu kabul etmediklerini ve itiraz ettiklerini söylüyorlar. Bundan dolayı bizim grup 3 gündür meclis çalışmalarını protesto ederek meclis çalışmalarına katılmıyor. Dün biz bu durumu kendi aramızda değerlendirdik. AKP'nin de istediği bizim meclis çalışmalarına katılmamız ve kendi istedikleri kararlarını almak. Bunun üzerine biz çalışmalara devam edeceğimizi ve o alanı onlara bırakmayacağız. Halkımızın bize verdiği sorumluluğu yerine getireceğimizin kararını verdik. Ama bizim hukuki sürecimiz başlamıştır. Biz de il seçim kuruluna bu karar ile ilgili itirazda bulunduk" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İsmail Kaplan Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title