Haberler

Kamyon 8 Aracı Biçti: 3 Ölü 9 Yaralı

Güncelleme:

Manisa'da Freni Boşalan Kamyon Dehşet Saçtı.

MANİSA'da Süreyya Piknik Alanı yakınlarında freni patlayan kamyonun, yolda seyir halindeki 10 araca çarpıp, devrildiği kazada 3 kişi öldü, AK Partili Nazilli eski Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı.

FRENİ PATLAYAN KAMYON 10 ARACA ÇARPTI

Kaza, İzmir-İstanbul Karayolu, Sabuncubeli Rampaları inişindeki Süreyya Piknik Alanı yakınlarında, bugün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İzmir'den İstanbul yönüne giden kamyonun Sabuncubeli rampalarından inerken freni patladı. Kamyon şoförü, 155 Polis İmdat ihbar hattını arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine polis, yolda önlem almak için harekete geçti. Ancak, yol çalışması nedeniyle tek şeride düşürülen yolu boşaltmak mümkün olmadı. Rampadan inerken iyice hızlanan, 15 ton mandalina yüklü kamyon, üç minibüs, iki kamyonet ve beş otomobile çarparak, devrildi. Kazada, 18 yaşındaki İbrahim Burak ile 35 yaşındaki İrfan Uysal yaşamını yitirirken, 9 kişi de yaralandı.

YARALILAR ARASINDA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

Yaralılardan Aytekin Kaplan, Mustafa Marangoz, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi, Osman Gökbaş, Ayniye Fidanoğlu, Ercan Aysel ve Mahmure Dilek ise Manisa Devlet Hastanesi, Mihriban Aydın, Yavuz Aydın, Nesrin Kibar ise Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralılar arasındaki Aytekin Kaplan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Nazilli eski Belediye Başkanı olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, kamyonu kimin kullandığının tespitine çalışıldığı bildirildi.

Kaza nedeniyle İzmir-İstanbul Karayolu trafiğe kapandı. Yolun her iki istikametinde uzun araç konvoyları oluştu. İstanbul istikametine giden araçlar, Menemen ve Turgutlu istikametine yönlendiriliyor. Öte yandan Ankara'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da karayoluyla Manisa'daki evine gitmek için kaza nedeniyle Turgutlu istikametini kullanmak zorunda kaldığı öğrenildi.

ÖLÜ SAYISI 3 OLDU

Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında freni patlayınca 10 araca çarpıp devrilen kamyonun altından 25 yaşındaki İbrahim Tekbudak'ın cesedi çıktı. Böylece kazada ölü sayısı 3'e yükselirken, Tekbudak'ın cesedi morga kaldırıldı. Bu arada, kaza nedeniyle kapanan İzmir- İstanbul Karayolu da yeniden ulaşıma açıldı.

Kamyon şoförünün Hamdi G. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan genç adam, Sabuncubeli Jandarma Karakolu'na götürüldü. Hamdi G. işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title