Haberler

Kamu-Sen, Erdoğan-Barzani Görüşmesini Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubesi üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Mesut Barzani ve Şivan Perver'le bir araya gelmesini protesto etti.
Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık yüz kişi, saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği...

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubesi üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Mesut Barzani ve Şivan Perver'le bir araya gelmesini protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık yüz kişi, saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mesut Barzani ve Şivan Perver ile bir araya gelmesine tepki gösteren grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir, bunu bölen kalleştir", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklide sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, Türkiye'de zor bir dönemin yaşandığını ve Türk milletinin acı bir imtihandan geçtiğini ifade etti.

Diyarbakır'daki buluşmayı rezalet olarak nitelendiren Hanefi Bostan, Habur olayı ile başlayan, Oslo görüşmeleriyle devam eden, terörist başıyla yapılan müzakerelerle ivme kazanan rezalet, Diyarbakır'da Kürdistan eyaletinin dillendirilmesiyle son aşamasına gelindi" dedi.

Hükumeti eleştiren Hanefi Bostan, "Sizin yol arkadaşınız, hainler, bölücüler, katiller, Türk düşmanları olabilir. Biz bu ihaneti asla kabul etmiyoruz. Kısacası, 'kardeşliğe evet kalleşliğe hayır' diyoruz. Ne yazık ki, Diyarbakır'da yaşanan bu rezalet, aklıselim bütün insanlarımızı derinden yaralamıştır. Ne yazık ki, Diyarbakır'da, Kürdistan naralarının atıldığı, devlet yapımızın mezarının kazıldığı, federalizmin yol haritasının çıkarıldığı, İmralı'ya özgürlük provalarının yapıldığı, genel affın kapılarının aralandığı bir rezalete şahit olduk. Ne yazık ki iktidar Diyarbakır'da, Türk düşmanlarıyla kol kola, tüm Türkiye'ye bölücülüğün düetini dinletmiştir. Bu kafayla giderse, iktidarın, Türk milleti korosunun sesini duyacağı günler de inşallah yakın olacaktır." dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mesut Barzani Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title