Haberler

Kağıthane Belediyesi'nden 7 Bölgedeki 40 Köy Okuluna Eğitim Desteği

Türkiye’nin 7 bölgesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte güçlük çeken yüzlerce öğrenci, Kağıthane’den gönderilen destek sayesinde eğitimlerine kesintisiz olarak devam edecek.

Türkiye'nin 7 bölgesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte güçlük çeken yüzlerce öğrenci, Kağıthane'den gönderilen destek sayesinde eğitimlerine kesintisiz olarak devam edecek.

Kağıthane Belediyesi tarafından hayata geçirilen "7 Bölge 40 Kardeş Köy Okulu" projesi kapsamında Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki köy okullarına eğitim desteği gönderildi. Hasbahçe'de düzenlenen programa Kağıthane İlçe Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda öğrenci katıldı. İlçede okuyan öğrenciler ve Kağıthane Belediyesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim-öğretimlerini devam ettirmekte zorlanan öğrencilere hazırladıkları yardım kolilerini düzenlenen törenle gönderdi. Türkiye'nin dört bir yanındaki 40 köy okulunda yüzlerce öğrenciye gönderilen kolilere kitap, defter ve kalem başta olmak üzere çok sayıda temel eğitim malzemeleri yerleştirildi.

KAĞITHANE BELEDİYESİ, KARDEŞ KÖY OKULLARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Fazlı Kılıç, "Bugün çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. 7 bölgeden 40 şehrimizin köylerine kırtasiye malzemeleri gönderdik. Hem bu malzemeleri ulaştırdık hem de çocuklarımızı buradan oradaki çocukların duygularını paylaşmalarını istedik. Çocuklarımızla birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerimizle birlikte, bunun yanı sıra gençlik meclisimizin de katkılarıyla yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek amacıyla böyle bir güzel çalışma başlattık" ifadelerini kullandı.

"PROJE ÇOK ANLAMLI BİR PROJE"

Hayata geçirilen projeyi çok anlamlı bulduğunu belirten Mücahit Acu isimli öğrenci, "Proje kapsamında köylere yardım gönderildiğini biliyorum. Allah yardım edeni sever. Her yerde insanlar eşit imkanlara sahip olmuyor ama insanlar diğerlerine yardım ederek bu eşitliği sağlayabilirler" şeklinde konuştu.

Proje hakkında bildiklerini anlatan Efe Kağan Dadı isimli öğrenci ise, "Hazırlanan koliler kardeş köy okullarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Biz burada birçok imkana sahibiz. Onlar köylerde olduğu için her şeye kolayca ulaşamıyor. Bence bu yardımın yapılması çok güzel bir şey" dedi.

Gönderilen yardım malzemeleri sayesinde gelecek eğitim-öğretim yılında kırtasiye eksiklikleri giderilen öğrenciler eğitimine sorunsuz devam edebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title