Haberler

Kadınlar, Gönüllü Askere Gitmek İçin Haykırdı

'Terörü Kınama, Şehitleri Anma' Etkinliğinde Toplanan Kadınlar, PKK'ya Lanet Yağdırıp, Kendilerinin de Gönüllü Olarak Askere Alınması İçin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Çağrıda Bulundu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "terörü kınama, şehitleri anma" etkinliğinde toplanan kadınlar, PKK'ya lanet yağdırıp, kendilerinin de gönüllü olarak askere alınması için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce kadın "Biz anneleriz. Kanımız canımız vatana feda olsun. Vatan sağolsun. Ne mutlu Türküm diyene" diye haykırdı.

Türk Anneler Derneği Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen 'Terörü Kınama, Şehitlerimizi Anma' töreninde anneleri gözyaşı sel oldu. Mitinge Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Ayvalık Şubesi Başkanı Hatice Feyzioğlu yönetim kurulu üyeleri ile onlarca anne ile şehit aileleri katıldı. Anneler Derneği Şube Başkanı Hatice Feyzioğlu, "Biz tarihimize destanlar yazdırmış, Türk analarıyız. Kurtuluş savaşlarında nasıl askerimizin yanında arkasında isek şimdi de evlatlarımızın yanında asker olmak

istiyoruz. Alın bizi askere gönderin. Çocuklarımızın kalleş bir terör kurşununa hedef olmasına yüreğimiz artık dayanmıyor.Teröre destek veren herkese lanetle kınıyoruz. Evlatlarımızın ölüm haberlerini almaya dayanamıyoruz. Hayvanların bile yavrusuna dokunamazsınız saldırırlar,parçalarlar yaklaşamazsınız. Yılanların bile öcü vardır" dedi.

Çok sayıda asker annesi de konuşmalar sırasında gözyaşlarına boğuldu. Yetkililere seslenen asker anneleri, "Terörü bitirin" dedi.

Şehit annesi Nevale Kuruseli ise "Uyanın, kalkın, vatanımızı parçalamaya çalışıyorlar. Bu vatanın bekçilerini Mehmetçiklerimiz haince kalleşçe öldürüyorlar. Bu vatan hainlerinin elleri kırılmadıkça şehidimizin kanıyla suladığı bu topraklara basan ayaklar kırılmadıkça, bu topraklar bize helal olmaz" diye konuştu.

Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, "Tunceli'de ki jandarma karakoluna saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ulusal ve uluslararası kamuoyunu terör örgütlerine karşı duyarlı olmaya çağırıyorum. Yeter, yeter yeter artık. Evlatlarımız ölmesin, analar ağlamasın, fidanlarımıza sıkılan kurşunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğine anaların kalbine saplanmış olarak kabul ediyoruz" dedi.

Meydanı Türk bayrakları ile donatan annelerden çok sayıda kişinin askere gidebilmek için dilekçe vereceği öğrenildi.

(BT-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı trafik kazası geçirdi

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

Gazze'de bir bebek daha açlık yüzünden can verdi

title