Haberler

Kadınlar Akademisi Açıldı

Güncelleme:

Bağcılar'da Engelliler Akademisi'nin ardından Kadınlar Akademisi'nin de açılışı yapıldı.

400 kadın alanında uzman isimler tarafından verilen konferanslara katılacak. Katılım mecburiyetinin olduğu akademiyi başarı ile tamamlayanlara ise sertifika verilecek.

Bağcılar'da Engelliler Akademisi'nin ardından Kadınlar Akademisi'nin de açılışı yapıldı. Halk Sarayı'nda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çiçeği burnunda akademililer katıldı.

Kadınlar Akademisi'nin ilk dersini "Toplumda Kadının Statüsünün İyileştirilmesine Yönelik Politikalar" konu başlığı ile Bakan Yardımcısı Aşkın Asan verdi.

400 KADIN BAŞVURUDA BULUNDU

Bağcılar'da ikamet eden ya da çalışan kadınların katılabildiği Kadınlar Akademisi'ne 400 kadın başvuruda bulundu. Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi tarafından planlanan proje ile her ayın ilk Perşembe günü alanında uzman bir isim kadınlara konferans verecek. Konferans verecek isimler arasında ise tamamı bayan olan iş kadınları, siyasiler, akademisyenler, kanaat önderleri, gazeteci ve yazarlar bulunuyor.

KURS SONUNDA SERTİFİKA ALACAKLAR

Devam mecburiyetinin olduğu akademide eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayacak kursiyerlere sertifika verilecek. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ise ödül olarak KOSGEB ortaklığı ile ücretsiz olarak düzenlenecek "Kariyer Girişimcilik Kursu"na katılabilecek.

Kadınlar Akademisi'nin ikinci dersini, önümüzdeki ay İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Esra İşmen Gazioğlu, Mart ayında Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Nisan'da ise İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kadriye Erdemli verecek.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin dünden bugüne geldiği noktayı özetledi ve yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Bağcılar'ın gelişim sürecinde birlikte yönetmenin ve sosyal meclislerin büyük katkısının olduğunu ifade eden Çağırıcı, bu meclislerden birinin de Kadınlar Akademisi'ni de hazırlayan Kadınlar Meclisi'nin olduğunu söyledi. Toplumsal mutluluğa ulaşmanın yolunun bireysel mutluluktan geçtiğini belirten Çağırıcı, Kadınlar Akademisi projesinin Bağcılarlı kadınların sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar yapacağına vurgu yaptı.

ASAN: KADINLAR KARAR ALMA SÜREÇLERİNE YETERİNCE KATILAMIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da yaptığı konuşmada, kadının karar alma mekanizmalarına katılımı noktasında ciddi bir eşitsizlik olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği ilk ülkelerden biri olmasına rağmen TBMM'de kadın temsil oranının uzun yıllar yüzde 4'ler seviyesini geçemediğine değinen Asan, 2007 seçimlerinde bu oranın yüzde 9'a, 2011 seçimlerinde ise yüzde 14'e yükseldiğinin dikkat çekti. "Bu oran yüzde 50'ye yükselinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" diyen Asan, kadınların temsili ile ilgili sorunların sadece Türkiye ile de sınırlı olmadığını anlatarak dünyadan örnekler verdi.

YARAN: ÇİFTLER EĞİTİMLİ OLMALI

Hülya Yürekli Seloni'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de kısa birer konuşma yaptı. Müftü Yaran konuşmasında kadın ve erkeğin birbirlerini tamamlayan iki yarım olduğunu söyledi. "Uyumlu kadın-erkek ilişkilerinin neticesinde inşallah toplumumuz daha ileriye gidecek" diyen Yaran, çiftlerin her ikisinin de eğitimli ve birbirlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini belirtti.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme eğitimleri veriyor. Sadece kadınlara yönelik düzenlenen bu eğitimlerden geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 bin kadın yararlanırken, bu yıl 2 binin üzerinde kadına ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lokman Çağırıcı Aşkın Asan Ak Parti istanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title