Haberler

Kadına Şiddet Terörden Beter

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan: "Her Gün Üç Kadın Katlediliyor"

Konya merkezli Şefkat -Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, derneğe bağlı kadın sığınma evinde kalan 3 kadınla birlikte, kadına yönelik uygulanan şiddete dikkat çekerek. ülkemizde kadınların çeşitli bahanelerle katledildiğini ve buna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Hayrettin Bulan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yarın '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü', olduğunu hatırlatarak, ülkemizde hergün yaklaşık 3 kadının çeşitli bahanelerle katledildiğini söyledi. Bulan, "Cinayetin, şiddetin, bahanesi olmaz. Ama burası Türkiye ve bu bahaneler yerine göre mahkemelerde tahrik sebebi olarak değerlendirip, cezalarda indirime gidilerek cezaların caydırıcılığı yok olmaktadır. Hergün 3 kadın, 'boşanmak istiyorum', 'töre gereği öldürdüm', 'küfür ettim' gibi çeşitli bahanelerle katlediliyor. Devletimizin buna çözüm bulması gerekir. Kadın hakları ve yasaları devletin gündemine daha çok gelmesi gerekir."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title