Haberler

Kadıköy'de Gergin Tören

Kadıköy Kaymakamlığı'nın organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarının adı anons edilmeyince törende gerginlik yaşandı.

Kadıköy Kaymakamlığı'nın organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarının adı anons edilmeyince törende gerginlik yaşandı.

Kadıköy deki tören Sabah 09.00 da Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü'nde başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, 2'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP milletvekilleri Akif Hamza Çebi ile Kadir Gökmen Öğüt'ün de katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı. Programı anons eden görevli, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk koymaya hazırlanırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando'nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunmasını istediler. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydana gelen kargaşa ve gerginlik üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, milletvekilleriyle olaya müdahale etti. Tartışmalar, Öztürk'ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Öztürk İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title