Haberler

Kader Erten Davası Bugün Görülecek

Siirt'in Pervari ilçesinde Ocak 2014'te evinde tabancayla vurulmuş halde bulunan Kader Erten’in ölümüyle ilgili davaya bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Siirt'in Pervari ilçesinde Ocak 2014'te evinde tabancayla vurulmuş halde bulunan Kader Erten'in ölümüyle ilgili davaya bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan, 14 yaşında ise ölü bulunan Kader Erten ile ilgili davanın 4'üncü duruşması öncesinde Siirt'teki kadın dernekleri duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanı sosyolog Celile Ası, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin politik olduğunu iddia ederek, kadın kimliğini sahiplenme çağrısında bulundu. Ası, "Ocak 2014 tarihinde Kader Erten'in evde ölü bulunması basına intihar olarak yansımıştı. Berfin Kadın Danışma Merkezi ve İHD olarak olayın ardından hem Pervari'de hem de Kader'in ailesinin yaşadığı Van Çatak ilçesinde incelemelerde bulunduk. Hazırladığımız raporu kamuoyu ile paylaştık. Gün yoktur ki 3 kadın öldürülmesin. Bu yüzden 4'üncü duruşması görülecek olan Kader Erten davasına duyarlı olan Türkiye'de kadın cinsine yönelik şiddetin politik olduğuna inanan her kesim kadın arkadaşımızı, kadın kimliğini sahiplenmeye çağrıda bulunuyoruz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Pervari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title