Haberler

Jandarmadan 5 İlde Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile Çine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çine İlçesi merkezli uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarı alarak çalışma başlattı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik Aydın, Muğla, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi gözaltına alınırken çok sayıda tarihi eser ele geçirildi

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile Çine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çine İlçesi merkezli uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarı alarak çalışma başlattı. Aydın'ın Çine, Kuşadası, Söke İlçeleri ile Muğla, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve 'Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet suçu işlediği iddiasıyla örgüt lideri R.U. ile birlikte çete üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan bir şüphelinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Operasyonlarda baskın yapılan evlerde, 81 sikke, 3 heykel, 1 eski eser niteliğinde testi, 2 eski Kuran-ı Kerim, Osmanlı dönemine ait ders kitabı, savaşçı figürleri, 8 bilezik, 2 kolye ucu, 3 yüzük, satranç kale figürü, cam obje, madeni taş ve define aramada kullanılan 4 pirinç elektrot çubuk ve çubuk başlıkları, alüminyum boru içeresinde 4 bakır çubuk, 4 metrelik bakır kablo, detektör ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Çine İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CU, - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Aydın Muğla Çine Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title