Haberler

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

Çorum'da, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çorum'da, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ'ın, Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, valilik ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam etti.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, jandarmanın geçmişi ve bu coğrafyada yaptıklarının destan ötesi olduğunu vurgulayarak, "Bu teşkilatın yiğitleri yüzlerce yıldır yaya devriyelerle dağın ve tepenin en ücra noktalarında hizmet etmişlerdir." dedi.

Yeryüzündeki birçok devletin kuruluşunun 100 yılı bile geçmediğine dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu:

"Diğer devletlerin kuruluşu 100 yılı bile geçmezken, bizim 178 yıldır kurulu teşkilatlarımız var. Devletimiz tarih kadar eskidir, insanlık kadar eskidir. Geçmişimiz şanla, şerefle, gururla ve onurla doludur. Bu devlete hizmet ediyor olmak tek başına şanların en yücesidir, onurların en büyüğüdür. Jandarma teşkilatımız dağın, tepenin, yolun olmadığı coğrafyada her şart altında, yurdun dört bir tarafında hukuk düzenini ayakta tutmak, kamu düzenini, insanların can, mal ve ırz güvenliğini korumak için yüzlerce yıldır inanılmaz bir fedakarlık ve feragat öyküsü yazmaktadır."

Albay Üstündağ da başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olduklarını ifade ederek, "Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Jandarma" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği törende, jandarma birimlerinin çalışmalarının sergilendiği stantlar ziyarete açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmeddin Kılıç Çorum Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title