Haberler

İzmir'den Gelen 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' ile Kosovalı Bisikletçiler Kosova Turuna Çıktı

Kosova'nın Prizren şehrinde 2 yıldan bu yana 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' adı altında her Perşembe akşamı tarihi Şadırvan merkezinde bir araya gelerek pedal çeviren Prizrenli bisikletçiler, bu yıl ilk kez İzmir ve İspanya'dan gelen bisikletçilerle Kosova turuna çıktılar.

Kosova'nın Prizren şehrinde 2 yıldan bu yana 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri' adı altında her Perşembe akşamı tarihi Şadırvan merkezinde bir araya gelerek pedal çeviren Prizrenli bisikletçiler, bu yıl ilk kez İzmir ve İspanya'dan gelen bisikletçilerle Kosova turuna çıktılar. İzmir'de 8 yıldır pedal çeviren Perşembe Akşamı Bisikletçileri ile kardeş Prizren Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin ilk kez düzenledikleri Uluslararası Bisiklet Festivali'ne Kosova yanı sıra Türkiye'den çok sayı da bisiklet sever ile İspanya'dan misafirler katıldı. DHA'ya konuşan Perşembe Akşamı Bisikletçiler Yöneticisi Urim Babacan ve Muhlis Tilmaç, Türkiye'de 40'ın üzerinde ilde Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin olduğunu ve her geçen gün daha da genişlediğini söyledi. Perşembe Akşamı Bisikletçileri Kosova temsilcisi Yaşar Cürcüali de, Türkiye'den 20'ye yakın bisiklet severin katıldığı ve İspanya'dan da misafirler olduğunu söyledi. Prizren'de bir araya gelen Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Prizren'den hareket ederek; Yakova, İpek, Mitroviça ve Priştine güzergahlarından geçerek yaklaşık bir hafta boyunca turlamış olacaklar. Değişik meslek guruplarından olan bisiklet meraklıları faaliyetlerini her yıl düzenli olarak gerçekleştireceklerini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İspanya Prizren Kosova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title