Haberler

İzmir'deki, Erdoğan'a Hakaret Davası Karara Kaldı

İzmir'de geçen yıl, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanından ayrılırken, evinin balkonundan 'el hareketiyle' hakarette bulunduğu öne sürülen Filiz Akıncı'ın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir'de geçen yıl, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gündoğdu Meydanı'ndaki miting alanından ayrılırken, evinin balkonundan 'el hareketiyle' hakarette bulunduğu öne sürülen Filiz Akıncı'ın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Hakim Kemal Oruç, sanık Akıncı'nın daha önce bir davadan dolayı ceza aldığınından dolayı ek savunmasının alınması gerektiğinini belirtip, duruşmayı karar için erteledi.

İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mağdur' sıfatıyla yer aldığı davanın 5'inci duruşmasına, 2 çocuk annesi ekonomist Filiz Akıncı'nın avukatı Anıl Güler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Sema Cansu Bozkurt Sütçü katıldı. Hakim Kemal Oruç, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıda, Filiz Akıncı'ya gözaltı işlemi uygulayan 8 polis hakkında soruşturma izni verilmediğini belirtti. Avukat Anıl Güler de izin verilmemesi nedeniyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz ettiklerini, mahkemenin taleplerini reddettiğini, yargılama izni verilmeyen polislerin bu kararla hukuk dışı gözaltı yapmaları için önlerinin açıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Sema Cansu Bozkurt Sütçü ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Akıncı'nın avukatı Anıl Güler, şöyle konuştu:

"Olayımızda kamu görevlisine hakaret suçlaması vardır. Olay tarihinde mağdur Recep Tayyip Erdoğan başbakandı. Ancak o gün İzmir'de miting yapmak için bir başbakan olarak değil, bir siyasi parti başkanı olarak gelmiştir. Benzer bir olayın mağduru diğer parti genel başkanları olması haliyle aynı durum söz konusudur. Mağdur da aynı şartlardadır, bir partinin genel başkanıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da yer alan, mağdurun kamu görevlisi olması nedeniyle farklı bir suç istinadı yapılmayacağı, bu noktada kamu görevlisine hakaret suçunun anayasa ve insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu düşüncesindeyiz. Hiçbir şekilde suça konu olay müvekkilim tarafından gerçekleştirilmemiştir. İki tanık vardır, bunlardan bir tanesi AK Parti, diğeri MHP üyesidir. Bir siyasal karşıtlık söz konusudur. O dönem itibarıyla Türkiye'yi sarsan barışçıl bir çevre gösterisi çok sert ve orantısız bir şekilde bastırılmıştır. Barışçıl eylemlerde ölümler olmuştur. Türkiyeyi sarsan ölümlerden sonra dahi Erdoğan, bizce polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen çocukların annelerini ve babalarını meydanlarda yuhlatmıştır. Ölümlerle biten olaylarda, ağır şiddet uygulanan olaylarda 'polise emri ben verdim', 'polisler destan yazıyor' diyen kişidir. Barış yanlısı, sosyal adaletten yana, çevre konusunda bilinci gelişmiş bir birey olan müvekkilimin, bu polis şiddeti sonucu yaşanan ölüm ve yaralanmalardan olumsuz etkilenmemesi mümkün değildir. Siyası sorumlu olarak mağduru görmektedir."

Sanık Akıncı'nın avukatı Anıl Güler, mağdur yönünden bu hususlar müvekkile yansıdığı noktada tahrik hükümlerinini uygulanması ve indirime gidilmesi gerektiğini vurgularken, "Müvekiklimin suçu işlediğine dair herhangi somut delil yoktur. Öncelikle beraatini, ceza verilecekse lehe olan inidirimlerin uygulanasını, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyoruz. AİHM içtihatları gözönünde bulundurularak, anayasaya aykırılık yönünden Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmasını da talep ediyorum" dedi.

Hakim Kemal Oruç, sanık Filiz Akıncı'nın 2011 yılında yargılandığı bir davada aldığı cezası nedeniyle sabıkasının bulunduğunu, bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 58. maddesinini uygulanması ihtimali olduğunu, TCK'nın 226'ncı maddesine göre ek savunmasının alınması gerektiğine karar verdi. Sanık avukatının kanunun anayasaya aykırılığına ilişkin ididaları nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne müracaat istemini reddederek, duruşmayı karar verilmek üzere 2016 Ocak ayına erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title