Haberler

İzmir'de Yurtdışına Silah Ticareti Operasyonu

İzmir ve 3 Ayrı İlde Düzenlenen "Çarp" Adlı Operasyonda Çeçenistan'a Silah Kaçakçılığı Yapmak İstedikleri İddiasıyla, Aralarında Göztepe Kulübünün Eski Yöneticisinin de Bulunduğu 9 Kişi Gözaltına Alındı.

İzmir ve 3 ayrı ilde düzenlenen "Çarp" adlı operasyonda Çeçenistan'a silah kaçakçılığı yapmak istedikleri iddiasıyla, aralarında Göztepe kulübünün eski yöneticisinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu bazı kişilerin Çeçenistan'a silah kaçakçılığı yaptığını tespit etti. Yapılan araştırmalarda, silahları Çeçenistan'da bulunan M.S. isimli Türk vatandaşına göndermek istedikleri gerekçesiyle R.S., O.S., H.G., S.A., S.L., H.A., M.D., S.S. ve eski Göztepe yönetici E.T.O. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde ve işyerlerinde yapılan

aramalarda 3 adet Glock marka tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet bulundurma ruhsatlı tabanca, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 2 adet kurusıka tabanca, 10 adet şarjör, 321 adet fişek ve 1 adet silahların yasadışı yollardan nakledilmesi için hazırlanan özel kutu ele geçirildi. Zanlılar, "silah ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevkedildi.

(Mİ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title