Haberler

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Kapalıçarşı Esnafını Ziyaret Etti

Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Kapalıçarşı esnafına ziyarette bulundu. Kavuncu, esnaf temsilcileriyle sohbet ederek İstanbul'un sorunlarına dair projelerini anlattı.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Kapalıçarşı esnafına ziyarette bulundu.

Çarşı girişinde Kapalıçarşı Esnafları Derneği yöneticileri tarafından karşılanan Kavuncu, dernek merkezinde esnaf temsilcileriyle sohbet etti.

Buradaki konuşmasında kendilerini anlatmak için çabaladıklarını ve İstanbul'un hemen her ilçesine ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Kavuncu, parti olarak İstanbul'a dair 29 büyük projeleri bulunduğunu ve bunlardan en önemlilerinin kentsel dönüşüm, ulaşım, sosyal belediyecilik ve düzensiz göç olduğunu kaydetti.

Kapalıçarşı esnafının ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu dile getiren Kavuncu, "Araç giremediği için esnaf ciddi şekilde mağdur. İş yeri sahipleri kendi araçlarıyla bile gelemiyorlar. Bu şikayet bize daha önce de iletildi ve ben bu konuda hazırlanan çalışmaları Belediye Başkanlığına da iletmiştim. Turistlerin bu hat üzerinde kolaylıkla yürüyerek gezebilmelerinin ve çeşitli araçlarla Kapalıçarşı'dan ayrılmalarının sağlanması lazım" diye konuştu.

Kavuncu daha sonra çarşıdaki iş yerlerine uğrayarak esnafla konuştu, vatandaşların öneri ve şikayetlerini dinledi.

Kapalıçarşı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kavuncu, kendileriyle alakalı "Çalışmıyor, sahada değil" şeklinde tezviratlar yapıldığını öne sürerek, kendilerini ve çalışmalarını takip eden gazetecilere teşekkür etti.

İYİ Parti olarak hür ve müstakil bir oluşum olduklarına dikkati çeken Kavuncu, "Artık kendi yolumuzu çizdik, kendi yolumuzda ilerleyeceğiz ve bu doğrultuda hareket edeceğiz" dedi.

Kavuncu, bir tarafa seçim kazandırmak ya da başka bir tarafa kaybettirmek gibi bir hedeflerinin olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Öyle bir anlayış hakim kılınmaya çalışılıyor ki ülkemizde; sanki sadece iki parti var ve bu iki partinin rekabeti var. Bunların dışındaki bütün adaylar herhangi bir partinin kazanması ya da kaybetmesi için çalışıyor. Ben az önce Kapalıçarşı esnafının temsilcilerine kendi projelerimizi anlattım. Neler yapacağımızı, neden daha iyi yapacağımızı kimseyi kötülemeden anlattım. Dolayısıyla bu anlayışla devam edeceğiz."

2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olanların katıldığı bir televizyon programını izlediğini anlatan Kavuncu, "Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın programını takip ettim, Birand'ın adaylara ilk sorusu İstanbul'un deprem problemini nasıl çözecekleri ve kentsel dönüşüm meselesinin nasıl hallolacağıyla ilgiliydi. Eğer bir ülkede 20 yıldır deprem problemi çözülemiyorsa, hala bu problemden bahsediliyorsa son 25 yıldır bu kenti yönetenlerin çok ciddi sorumluluğu vardır." şeklinde konuştu.

Kavuncu, sorunlara bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İstanbul'u popülist politikalardan ve kentin geleceğini değil de kendi geleceğini düşünen siyasetçilerden muhafaza etmemiz lazım. Kalıcı, sürdürülebilir çözümler için bu iddiayı ortaya koyan aday İstanbul'un sorunlarını çözer, o aday da benim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Buğra Kavuncu İYİ Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title