Haberler

'İyi Niyet Görmüyoruz'

Erdoğan, 1 Mayıs'ın Kutlanmasını ve İşçi Bayramına Dönüştürülmesini Hiçbir Zaman Yanlış Bulmadıklarını Belirterek Şunları Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ın kutlanmasını ve işçi bayramına dönüştürülmesini hiçbir zaman yanlış bulmadıklarını belirterek, ''Yeri konusunda, bu işe yaklaşımımız farklı olmuştur'' dedi.

Erdoğan, ''İstanbul'da, gidilir Taksim'de çelenk konulur ondan sonra Vatan Caddesi'nde veyahut da statlarda eğlenceler yapılır. Ama ısrarla, böyle bir şeyin arzu edilmesinin arkasında biz iyi niyet görmüyoruz. Bu konuda da üstelik bütün istihbari bilgileri, legal örgütlere, sendikalarımıza verilmiştir'' diye konuştu.

Erdoğan, Litvanya Başbakanı Gediminas Kirkilas ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak açıklamalarda bulundular ve soruları yanıtladılar.

Bu ziyaretin, Başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olma önemi taşıdığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ziyaretler vesilesiyle ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulduklarını ve iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerini söyledi.

Sendikaların, 1 Mayıs'ı, Taksim'de kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bununla ilgili açıklamalarımızı arkadaşlarım yaptı, ben yaptım. Son olarak Çalışma Bakanım bir basın toplantısıyla yaklaşımımızı ortaya koydu. Yalnız ben bir hedef saptırmayı görüyorum. Onun için burada tekrar milletime duyurmak istiyorum. Bunu tüm işçi, memur kardeşlerime duyurmak istiyorum. Biz bugünün kutlanmasını, bugünün bir işçi bayramına adeta dönüştürülmesini hiçbir zaman yanlış bulmadık. Yeri konusunda, bizim biliyorsunuz, bu işe yaklaşımımız farklı olmuştur. O nedir? Geçen yıla kadar böyle bir şey hiç gündemde yokken bunun gündeme getirilerek ısrarla Taksim meydanında yapılması bizim buna olumsuz yaklaşımımızı gündeme getirmiştir.''

''Şu anda aklıselimin egemen olduğu bir hava. İşte duyduk ki, sendikalardan en çok üyeye sahip bir sendika 'biz sadece gidip çelengimizi bırakacağız ama katılmayacağız' dediler'' diyen Başbakan dün bazı sendika başkanlarıyla bir araya geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

''Sendika başkanlarına da söyledim, 'gelin bu işi farklı bir yere taşımayın. Orada temsili bir heyetle çelenginizi koyun. Ama gidin mitinginizi de kaç bin kişiyi toplayacaksanız toplayın, Kazlıçeşmeyi mi? Çağlayan'ı mı? Kadıköy'ü mü? Kartal'ı mı tercih edersiniz? Nereyi tercih ederseniz gelin orada yapın. Ama 'hayır' diyorlar. Enteresan olan da şu; 'Kaç bin kişi toplarsınız?' dedim. '30-35 bin kişi', 'Allah aşkına' dedim, 30-35 bin kişiyle basın toplantısı olur mu? 'Biz miting yapmayacağız' diyorlar, 'basın toplantısı yapacağız'. Yani 30-35 bin kişi ile bir basın toplantısı yapma fikrini sizler hiçbir zaman hukukla, kanunla alakalı görüyor musunuz? Bu, tam bir muvazaadır. Böyle bir şey olmaz. Bunu yarın başka şeyler takip eder. Bir basın toplantısı, işte bu tür yerlerde yapılır. Sembolik diyelim, ona da katlanalım. O da sembolik bir grupla yapılır. Ama kalkıp da olayı böyle 10-20-30 bin kişi dediğiniz zaman bunun adı basın toplantısı olmaz. Biz de bu işleri az çok biliyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title