Haberler

ITC Başkanı, PYD Eş Başkanı'na Tepki Gösterdi

Güncelleme:

ITC Başkanı Salihi "Terör örgütü PYD, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Müslim'in Kerkük'ün ortasında şehrin, Kürtlerin kutsalı olduğunu söylemesine kimsenin sessiz kalmaması lazım" dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in, Kerkük'ün Kürtlerin kutsal şehri olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Salihi, "terör örgütü PYD, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Müslim'in Kerkük'ün ortasında şehrin, Kürtlerin kutsalı olduğunu söylemesine kimsenin sessiz kalmaması lazım." dedi.

"PYD, PKK'NIN UZANTISIDIR"

Salihi, Müslim'in Kerkük'teki valilik binasında gerçekleştirdiği görüşmeye dair, "Müslim'in Kerkük'e gelerek Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) binası değil valilik binasında Vali Necmettin Kerim ile görüşmesinin anlamı nedir?" dedi.

"Terör örgütü PYD, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Müslim'in Kerkük'ün ortasında şehrin, Kürtlerin kutsalı olduğunu söylemesine kimsenin sessiz kalmaması lazım." diyen Türkmen lider, Müslim'in Suriye'de Kürt koridoru kurma gayesi taşıdığını savundu.

"KERKÜK, BİN YILLIK TÜRKMEN BÖLGESİ"

Salihi, bu durumun Kerkük merkezli ilan edilmesine karşın Türkmenlerin de kendi coğrafyalarında, Türkmen koridoru oluşturma hakkının olduğunu belirterek, Kerkük'ün bin yıllık Türkmen bölgesi olduğunu vurguladı.

Türkmen lider Salihi ayrıca Suriye'de Azez, Çobanbey ve Bayırbucak gibi Türkmen coğrafyasında tampon bölge kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

MÜSLİM, "KERKÜK, TÜM KÜRT HALKI İÇİN KUTSAL BİR YERDİR" DEMİŞTİ

Terör örgütü PYD Eş Başkanı Müslim, haftasonu Kerkük'e gelerek, KYB'li Vali Necmettin Kerim ile görüşmüştü. Kerim ile görüşmesinin ardından Müslim, "Kerkük, tüm Kürt halkı için kutsal bir yerdir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Müslim Kerkük Bağdat Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Atacan demiral Mobil-ANDROID:

Birgün RÜRKÜ TÜRK YÖNEYECEK o gün adalet yerini bulacak

9
19
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title